Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Kad ti uspeh izmiče i veruješ da si luzer

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Glavni izvori stresa + kako da njima upravljaš

Kako da podstakneš svoju kreativnost

Životne lekcije (koje se stalno zaboravljaju)

Jednostavna pravila za uspešan život

Šta se dešava sa tvojim telom kad previše spavaš

Čemu ti služi meditacija

Savladaj 10 veština rešavanja problema

Taktike za izbegavanje “sagorevanja” na poslu

Pronađi zabavu – u dosadi

Pronađi zabavu – u dosadi

1/2

Nema boljeg momenta da nađeš sebe, nego sada, kad se svet suzio na veličinu sobe i špijunku kroz internet. Doduše, kažu da ni za šta nema boljeg trenutka od sadašnjeg trenutka. Ali, kažu i da nema dosade, ima samo dosadnih ljudi. I verovatno znaju šta pričaju.

Mnogi su sada u situaciji da se dosađuju – pored svega ostalog, straha, neizvesnosti, ogorčenosti i frustracije zbog propalih planova, stopiranja započetog, vraćanja na staro iz koga samo što su se izvukli – pored svog stresa zbog novonastale situacije, dosada uopšte nije najmanji problem. Ima ljudi koji ne mogu da budu sami sa sobom, kojima ne treba mir, samoća, privatnost, koji nisu u stanju da miruju, koji osećaju neke oblike klaustrofobije i panike kad znaju da ne mogu ili ne treba da izlaze i da se kreću među ljudima, koje zidovi pritiskaju i guše. Kad ne spavaju, prosto ne znaju šta će sa sobom, ako nema zadataka koje treba da obave i zabave kojoj mogu da se prepuste.

dosada 1024x737 Pronađi zabavu   u dosadi

A ako ne radiš ništa, osim što smišljaš kako da se zabaviš, i to u nekom trenutku postane dosadno.

Naučnici tvrde da dosada može da bude veoma podsticajna i da nas natera da ispod svoje površnosti istražimo dubine svoje kreativnosti i aktiviramo kapacitete za koje nismo ni znali da ih imamo.

Svoje tvrdnje proverili su u eksperimentima gde su izložili ispitanike dosadnim zadacima, a zatim ih testirali na kreativno mišljenje, pa su na kraju zaključili da dosada može da podstakne kreativnost, zato što je um željan stimulacije i neumoran. Kao da dosada podstiče kognitivne procese, goneći mozak da pronađe stimulaciju koja mu nedostaje.

Wannabe TV

Editors choice