WANNABE MAN EDITORIJAL: QUIET REBELLION

Kako muškarcima uspeva da oteraju stvarno kvalitetnu ženu

Kad u životu želiš nešto više

Kako da zadržiš onu do koje ti je stalo

Pogrešna uverenja kojih treba da se oslobodiš zarad svog mentalnog zdravlja

Kako da pronađeš svoju snagu

Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Blog

Pronađi zabavu – u dosadi

1/2

Nema boljeg momenta da nađeš sebe, nego sada, kad se svet suzio na veličinu sobe i špijunku kroz internet. Doduše, kažu da ni za šta nema boljeg trenutka od sadašnjeg trenutka. Ali, kažu i da nema dosade, ima samo dosadnih ljudi. I verovatno znaju šta pričaju.

Mnogi su sada u situaciji da se dosađuju – pored svega ostalog, straha, neizvesnosti, ogorčenosti i frustracije zbog propalih planova, stopiranja započetog, vraćanja na staro iz koga samo što su se izvukli – pored svog stresa zbog novonastale situacije, dosada uopšte nije najmanji problem. Ima ljudi koji ne mogu da budu sami sa sobom, kojima ne treba mir, samoća, privatnost, koji nisu u stanju da miruju, koji osećaju neke oblike klaustrofobije i panike kad znaju da ne mogu ili ne treba da izlaze i da se kreću među ljudima, koje zidovi pritiskaju i guše. Kad ne spavaju, prosto ne znaju šta će sa sobom, ako nema zadataka koje treba da obave i zabave kojoj mogu da se prepuste.

dosada 1024x737 Pronađi zabavu   u dosadi

A ako ne radiš ništa, osim što smišljaš kako da se zabaviš, i to u nekom trenutku postane dosadno.

Naučnici tvrde da dosada može da bude veoma podsticajna i da nas natera da ispod svoje površnosti istražimo dubine svoje kreativnosti i aktiviramo kapacitete za koje nismo ni znali da ih imamo.

Svoje tvrdnje proverili su u eksperimentima gde su izložili ispitanike dosadnim zadacima, a zatim ih testirali na kreativno mišljenje, pa su na kraju zaključili da dosada može da podstakne kreativnost, zato što je um željan stimulacije i neumoran. Kao da dosada podstiče kognitivne procese, goneći mozak da pronađe stimulaciju koja mu nedostaje.

Wannabe TV

Editors choice