Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Blog

Psihološki trikovi za kontrolisanje svake situacije

1/2

Preuzimanje kontrole nad situacijom koja preti da postane neprijatna i da izazove neželjene posledice, da vas preplavi i navede da podlegnete impulsivnom ponašanju, ispoljavanju ljutnje, stvar je vežbe i discipline. Psihološki trikovi su poznati, samo treba da ih primenite u praksi – a to znači, vežbajte (neće vam uvek uspeti, ali kad jednom uspe, uspevaće sve češće). 

Ako se neko postavlja agresivno prema vama, izgovorite niz reči redosledom koji zvuči ispravno, ali ne mora ništa da znači. To će drugu osobu u trenutku izbaciti iz fokusa i splasnuće joj nivo adrenalina. 

Umesto da razmišljate o tome šta želite sada, razmislite o tome šta bi vaše buduće JA želelo – to bi vam moglo dati dodatni podsticaj da prestanete sa odugovlačenjem (i da jednostavno krenete u teretanu). 

Kad sretnete nekog koga poznajete, nasmejte se i uputite pozdrav – misliće da ste fina osoba i verovatno će vam pomoći u nekoj budućoj situaciji. 

Slušajte muziku koju biste želeli da čujete, da ste raspoloženi onako kako biste želeli da ste raspoloženi – muzika će napraviti vezu i vrlo brzo će vam se raspoloženje popraviti. 

Kada vam se obraća neko stidljiv, ohrabrićete ga tako što ćete klimnuti glavom svaki put kad mu uhvatite pogled. 

Da biste izbegli drame i intrige i bili omiljeni, govorite dobro o drugima, kad nisu prisutni. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by k e v i n p a b e l (@kevin_pabel)


Ako pokušavate nekoga da navedete da spusti gard, upotrebite humor – zabavite ga i najsmejte, veća je šansa da neko bude iskren i otvoren kad se smeje. 

Ukoliko želite da vam neko kaže više o nečemu, ćutite – on će sam ispuniti tišinu, dajući vam više informacija. Slično tome, ako neko pokušava da se opravda i nudi vam izgovore, vaše ćutanje će ga odvesti u ćorsokak i izgubiće poverenje u svoju priču. 

Ako želite da izbegnete da budete prozvani da govorite tokom sastanka ili javnog skupa, gledajte govornika i uspostavite kontakt očima, a zatim prenesite pogled na nekog drugog, dok govornik zavšrava svoje izlaganje, kako biste mu skrenuli pažnju sa sebe. 

Ukoliko nekog želite da umirite, postavljajte mu pitanja koja uključuju brojeve (adresa, broj telefona), to pomaže da se emotivno stanje umiri i da se osoba mentalno premesti u sigurniji prostor. 

Umesto da kažete „znam“, recite „u pravu ste“ – tako ćete učiniti da se druga osoba oseća poštovano i pametno, što će vam olakašti komunikaciju. 

Ako vam neko postavi teško pitanje, recite „kakvo dobro pitanje“ – to će učiniti da se osoba oseća tako zadovoljna sobom da će biti manje kritična prema odgovoru, a možda neće ni obratiti pažnju na njega. 

Wannabe TV

Editors choice