Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Vodič kroz emotivni nered – za početnike

Kako da doneseš odluke koje menjaju život

Nisu svi treninzi isti, a ovo je pet vrsta treninga koje možete isprobati

Šta misliš da devojka očekuje od tebe – a šta je njoj zapravo bitno

DRAM BEND: “Izdati prvi album je kao da si završio osnovnu školu”

Ovo su najavljeni albumi koje nestrpljivo iščekujemo u ovoj godini!

Kako da all black stajlinge ovog proleća učinite zanimljivijim

Blog

Ranjivost nije isto što i slabost

1/2

Kada si ranjiv, ne znači da si slab, nego da si čovek. Ljudska bića su ranjiva, ona doživljavaju i proživljavaju, povezuju se sa drugim (ljudskim) bićima i u svim tim odnosima mogu biti povređena, potresena, pogođena… To što ste ranjivi, znači da ste sposobni da osećate i saosećate, da poznajete tugu i bol, nesigurnost, zbunjenost, strah – znači da baratate celom lepezom ljudskih osećanja i da ih imate u sebi i svom iskustvu. 

Razliku čini to kako prihvatate i doživljavate svoju ranjivost, kako verujete da ona utiče na vas, a to dolazi iz glave, kao i obično. Uverenja su ta koja vas sabotiraju i koja uzrokuju slabost, a ne osećanja. 

Ranjivost je ljudsko stanje, ona nije ni dobra ni loša, naprosto jeste. Možete da sagledavate i odmeravate njene dobre i loše strane i da se u tom smislu orijentišete, odnosno, da budete svesni kada je potrebno da pokažete svoju ranjivost otvoreno, a kada je za vas korisno da se zaštitite, odnosno, da kontrolišete pokazivanje osećanja i da postavite granice. 

Oni koji računaju na vaše meko srce, mogli bi da koriste vašu ranjivost, znajući da ih nećete odbiti, iako vam uopšte ne odgovara ono što traže od vas. Vaše je da prepoznate manipulaciju i da joj postavite granice. Ali, na vama je takođe i da ne pomešate stvari, odnosno, da ne budete “tvrdi” unapred, u strahu od iskorišćavanja i povređivanja, u odnosima u kojima je potrebno da pokažete svoju osetljivost, kao i sve druge aspekte svoje ličnosti, da budete otvoreni, kako biste dozvolili drugoj osobi da vas upozna i kako biste izgradili prisnost. 

Wannabe TV

Editors choice