Kako muškarcima uspeva da oteraju stvarno kvalitetnu ženu

Kad u životu želiš nešto više

Kako da zadržiš onu do koje ti je stalo

Pogrešna uverenja kojih treba da se oslobodiš zarad svog mentalnog zdravlja

Kako da pronađeš svoju snagu

Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Glavni izvori stresa + kako da njima upravljaš

Blog

Reaguj drugačije – to je jedini način da se oslobodiš

1/2

Definicija gluposti je da radiš stvari na isti način i očekuješ različite rezultate. Prepoznaj svoje okidače i – ne trigeruj se. Prestani da reaguješ automatski, bez razmišljanja i na isti način. Naravno da to ne možeš tek tako da uradiš, ali za početak, možeš da ne reaguješ nikako, dok ne shvatiš kako se osećaš, dok ne prođe naboj i dok ne uvidiš kakva bi to drugačija reakcija trebalo da bude. Jer, to je jedino čime možeš da upravljaš i što možeš da kontrolišeš u životu – da li ćeš i kako ćeš reagovati. Kada ne odreaguješ, onda možeš da imaš akciju, umesto reakcije. E, to znači postupiti drugačije, u odnosu na ono što uvek radiš. Zapravo, na ono što ti se uvek dešava, jer reakcija je dešavanje, koje te preplavljuje i obuzima, a akcija ne nešto što činiš voljno i svesno.

Tvoji okidači su tačke preloma, prekretinice u tvom životu – a njih ne moraš mnogo da tražiš, jer su uvek dostupne. Samo treba da počneš da ih shvataš kao putokaze, umesto kao nešto što te uništava, pobeđuje i ponižava. Ako želiš da povratiš svoju moć, moraš da naučiš da reaguješ drugačije na svoje okidače. I da, biće neprijatno.

Kada ti neka situacija, emocija, misao, pritisne okidač besa, na primer, sve u tebi će hteti da se razulari i pobesni. Ništa lakše nego prepustiti se napadu besa, to je poznat teren za tvoj um i on je već spreman – telesna hemija radi protiv tebe. Ovo zadatak nereagovanja čini gotovo nemogućim.

Ali, postoji trik. Moraš krenuti od fizičkog nivoa, da bi sebi omogućio mentalnu transformaciju. Uvedi telesnu aktivnost, kreći se, vežbaj, diši. Pronađi neku tehniku opuštanja, one sve rade sa telom i uče te kako da osvestiš i osluškuješ svoje telesne procese.

To je ono što će ti pomoći da preaziđeš model “bori se ili beži”, kada te nešto trigeruje.

Wannabe TV

Editors choice