Ova teška godina se bliži kraju, a teškoćama se ne nazire kraj. Shvatite to kao iskušenje, krizno vreme u kome treba da preživite i izdržite, vreme da upotrebite svu svoju snagu i hrabrost i suočite se sa svim što život donosi, iz dana u dan. Svedeni smo na sadašnji trenutak, na život od danas do sutra, budućnost je odložena do daljnjeg – jedino što možemo jeste da radimo ono što možemo, sada i ovde.

Ključni trenutak u vašem životu je sada, zato budite snažni i hrabri, bez obzira na sve što vam se na ličnom planu dešava.

Nemojte se zatvarati u sebe, sa svojim strahovima i brigama. Ne možete okrenuti leđa problemima, zabiti glavu u pesak (jastuk, čašu…), ne možete pobeći ni od sebe, ni od datih okolnosti. Ako ste to već pokušavali, znate da ne uspeva. Svako od nas je pozvan da se budan i uspravan suoči sa sobom i svetom oko sebe. Jer, sranja se dešavaju i neće prestati samo zato što ne želimo da ih gledamo i bavimo se njima. Zato što više niko ne može da misli da svetska situacija nije njegov problem, da se loše stvari dešavaju tamo negde, drugim. Ne, dešavaju se svima nama, svuda oko nas, u neposrednoj blizini. Nepredviđene okolnosti su na našem pragu i nikome nije lako.

Po tome niste posebni, uopšte. Donosite loše odluke, dešvaju vam se pehovi, taman nešto počne da izgleda dobro i obećavajuće, a onda odjednom opet mrak i beznađe. Teška vremena. Ali, naši životi se odvijaju u teškim vremenima. Sve vreme su i bila teška, samo su sada teža, jer se ono globalno obrušava na svakog pojedinca i utiče na svaku zajednicu. Teška vremena su dnevna realnost za svakog i sada je vreme za pokret, buđenje, izdržavanje i delovanje. Nemate gde da se sakrijete od teških vremena usred sopstvenog života, zato se suočite sa njima.

Budite hrabri. Više nije filozofsko pitanje gde da nađete hrabrost i snagu, jer nemate vremena da ih tražite, gradite, iskopavate ispod toksičnog emotivnog otpada, čupate iz stiska ega i dajete sebi vremena za procesuiranje. Procesuiranje traje čitavog vašeg života i sada je pri kraju – nalazite se na mračnom mestu, u sadašnjem trenutku. Nemate vremena za preispitivanje, zašto niste srećni, zašto ste puni negativnih osećanja, zašto se plašite, oklevate, ne verujete u sebe. Da li je to život koji ste želeli? Kako da kreirate svoju realnost? Šta nije u redu sa vama?

Comments