U sadašnjem trenutku, to su pitanja za nesvesne i razmažene, neka se oni bave sobom, odmotavajući priče o nedostatku ljubavi i podrške u detinjistvu. Oni se neće probuditi. A vi, odrastite sada. Oslonite se na sebe i pružite oslonac drugima. Radite ono što se mora i što je potrebno. Pazite i tešite nejake, osnažujte krhke i nestabilne, ponesite sav teret odgovornosti koji se nalazi pred vama. Samo ga podignite i uprtite – zajedno sa tom težinom, dobićete i snagu da je nosite.

Teška vremena nas približavaju ostvarenju naše sudbine, stavljajući na probu snagu, hrabrost, istrajnost. Radost nije nestala, samo ste zaboravili da zauzmete perspektivu radosti, mir je tu u vama, samo ga je zaglušio nemir brige, straha, nepoverenja.

Čuda počinju da se dešavaju kada počnemo da se hranimo svojim snovima, umesto svojim strahovima. To ne znači da će okolnosti postati manje teške i neprijatne i da treba da budete nerealni, da biste prizvali optimizam. To samo znači da je realno da nije vaš posao da snosite krivicu, da se trujete mržnjom i napajate strahom, već da ih odbacite, otpustite, jer vam nisu potrebni. Smetaju vam u važnom poslu osvešćivanja i preduzimanja adekvatnih akcija, baš u situaciji u kojoj se nalazite. Preuzmite odgovornost za svoj život, za svaku priliku koja vam se nudi da budete čovek.

Pokrenite se, pomozite nekome kome treba pomoć, dok istovremeno pomažete sebi. Problemi neće nestati za noć, a verovatno ni za mnogo narednih noći. A dok rešavate ove koje sada imate, pojaviće se neki sledeći. Stalno ćete rešavati probleme – jer je to vaš posao.

Teško je vreme, ali ako vam posluže da prikupite svoju snagu i hrabrost, nema boljeg vremena da se bude i postoji.

Naslovna fotografija: instagram.com/meeeeeeeel_

Brankica Milošević

 

Comments