Dajte deci zadatak (pa makar i potpuno besmislen)

Najbolje igre sa decom su one koje ih teraju na razmišljanje i prave od njih prave male detektive. Na primer, možete uzeti njihove igračkice i sakriti ih na neobičnim mestima u stanu, a zatim im reći da ih traže – a ko prvi nađe neku igračkicu, očekuje ga nagrada.

Vi ste roditelj, a ne televizor

U današnjem zauzetom vremenu, mnogi roditelji, nažalost, često decu ostavljaju pred tabletom ili televizorom, kako bi ih umirili makar na neko vreme. Ipak, televizor neće nadoknaditi vašu ljubav i pažnju, i zato bi bilo idealno ukoliko biste ovu aktivnost smanjili na minimum, čime će i oni trenuci provedeni pred televizorom za decu imati drugačije i posebno značenje. Takođe, u to ne uključujemo zajedničko porodično gledanje crtanih ili igranih filmova.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Leia Sfez (@leiasfez)

Vodite ih na kampovanje, makar i u zadnjem dvorištu

Kampovanje je jedna od najzanimljivijih aktivnosti za mlade istraživače, a ono može biti daleko manje komplikovano i zahtevno nego što vam se to možda čini. Ukoliko imate kuću sa dvorištem, kampovanje se može desiti i ispred vaših ulaznih vrata, a jedino što vam je za to potrebno su avanturistički duh i jedan malo veći šator. Možete sa decom takođe ići u istraživanje prirode, u kojem ćete se posvetiti izučavanju vrsta cveća i okolnog drveća.

Igrajte se arhitekte, Lego kockice su uvek aktuelne

I za kraj, mlade arhitekte se prepoznaju u detinjstvu, a dobro je poznata činjenica da svako dete (a i svaka odrasla osoba), uživaju u slaganju čuvenih Lego kockica. Sedite na pod, razbacajte kockice po podu i zajedno sa decom pustite mašti na volju.

Naslovna fotografija: instagram.com/leiasfez

Jovana Pantić

Comments