Savremen život često od nas zahteva puno rada, i nažalost – malo odmora. Potrebno je da se posvetimo poslu, da napredujemo i da gradimo karijeru, ali uz to se od nas očekuje i da “živimo život”, budemo društveno aktivni, imamo partnera/partnerku.. Ipak, mi smo samo jedna osoba i dan ima samo 24 časa, i nije moguće da se usled silnih aktivnosti kojima ih ispunjavamo jednostavno počnemo da osećamo umor. Iako bismo voleli da svaki put kada se osetimo iscrpljeno možemo da uzmemo dan odmora, to nije slučaj – i zato vam u nastavku teksta predstavljamo šest načina da se odmorite, a da ne uzmete slobodan dan.

Ne skraćujte san, osam sati je must

Znamo, nekada biste najviše voleli da možete i da radite osam sati, i da odete na trening, i da se posvetite sebi, i da izađete u klub i ostanete do kasno u noć. Ipak, ako želite da ostanete odmorni i energični – potrebno je da negujete redovan san. Tokom sna vaš organizam se regeneriše i obnavlja, i ako mu ovu priliku svaki put oduzmete, vaše telo će početi da oseća hronični premor. Zato, negujte svoju potrebu za snom isto koliko i svoje druge potrebe, jer dobar san će rezultovati poboljšanjem svih drugih sfera u vašem životu.

Night in pre nego night out

Da, izlasci su zabavni, i leto se bliži, ali nekad je ostajanje kod kuće, uz mali broj prijatelja ili partnerku pored sebe – bolja opcija. Ne samo što ćete provesti lepo i intimno veče sa osobom koju volite, već ćete se odmoriti i fizički, i emotivno. Zajedničko gledanje filma ili spremanje večere neće vas previše umoriti, a napuniće vaše baterije, i garantovano vas oraspoložiti, te sve i da ne odspavate onoliko koliko biste voleli (a verovatno hoćete jer ste u stanu i lako je ranije zaspati) – bićete emotivno regenerisani i zadovoljni.

Počnite da meditirate

Meditacija se definitivno pokazala kao uspešna praksa koja vam zaista može umiriti misli i opustiti telo, i zato se preporučuje svima, a naročito onima koji vode izuzetno stresan život. Kako biste savladali meditaciju nisu vam potrebni strogi “treninzi” i mudri učitelji – već posvećenost i spremnost na istraživanje svoje unutrašnjosti, a danas postoje i mnoge aplikacije koje vas vode kroz meditaciju. Kratke, svakodnevne meditacije daće vam period čistine u onome što je inače veoma haotičan dan za vas, a ovo posvećivanje svom duhovnom sebi garantovano će imati pozitivnog i opuštajućeg uticaja na vas.

Comments