Aktivno jutro je bolje od pasivnog

Da li i vi provodite spora jutra, pomerate buđenja po nekoliko puta, ne uspevate da ustanete iz kreveta po više od pola sata i na kraju kada ustanete – ipak se osećate premoreno i neispavano? Tom osećaju zapravo doprinosi činjenica da ste bili pasivni i “razvlačili se”, i zato, pokušajte da promenite svoje navike i počnete da ustajete rano i brzo. Onda kada se odmah pridignete iz kreveta (iako će vam se to činiti nemoguće, a vrlo je moguće), pustite muziku, stavite kafu i možda čak uradite jutarnji set vežbi, vaš organizam će na ovu aktivnost odreagovati budnošću i novim naletom energije, koji će se zadržati tokom celog dana.

Ishrana vam takođe utiče na odmoran organizam

Ako vam se čini da ste umorni i bez energije, vrlo je moguće da problem koji imate nije samo rezultat manjka sna, već i nepravilne ishrane. Ako se svakodnevno hranite brzo i konzumirate nezdravu hranu, vaš organizam nema iz čega da crpi energiju, i mnogo se lakše i brže prazni. Zato, ako osećate pad energije, napravite sebi ceđeni, vitaminski sok, zdrav šejk ili pak salatu od voća ili povrća – i primetićete instant bolji osećaj u telu.

Provedite vikend van grada

Svima nam je ponekad dosta užurbanosti, rokova i grada – i zato je jedan od najboljih načina da se resetujete i odmorite upravo odlazak van vreve i gužve. Umesto da svoj slobodni vikend provedete u ludovanju i izlascima, predlažemo vam da ga iskoristite za beg u prirodu, koja će vas regenerisati, opustiti i pripremiti vas za još jedan početak nedelje u haosu grada.

Naslovna fotografija: instagram.com/rsimacourbe

Jovana Pantić

Comments