Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Blog

Sindrom Oblomov: Da li patite od HRONIČNOG umora?

1/2

Nikada nemate dovoljno energije i svoj dnevni ritam iznosite “na mišiće”. Funkcionišete, ali jedva. I prosto mrzite sve one budne i energične oko vas – samo vas zamaraju svojom skakutavošću i akcijama. I vi ste borac, to je sigurno. Ali vaša borba je usmerena na to da ostanete budni i odradite šta se mora. U romanu ruskog pisca Gončarova iz 1859. jedan mladić – Oblomov – preleži sve četiri knjige ovog obimnog dela. E, taj bi vas razumeo u potpunosti, a i vi njega, samo što bi vam trebalo nekoliko života da pročitate roman.

Nikada ne vidite kraj filma

Dobro, film se može odgledati i u delovima. Ali čak i kad ste se baš nameračili i radnja vam je vrlo interesantna, vi zaspite pre kraja. Kafa ne pomaže, sedenje u fotelji ne pomaže, probali ste. To što ste svaku borbu za kraj filma izgubili, ne znači da ste se predali. Sutra ćete odabrati neki kraći film. Pa da vidimo.

Na vašem dušeku postoji udubljenje

Ne zato što ste mnogo teški ili što je dušek jako star, nego zato što temeljno radite na održavanju tog udubljenja. To je vaše gnezdo, koje poznaje oblik vašeg tela i vaše omiljene položaje za spavanje.

S 14 Sindrom Oblomov: Da li patite od HRONIČNOG umora?

Često zaspite na kauču

Ili na onoj fotelji iz koje pokušavate da odgledate film. Svesni ste da ćete se uspavati i da ćete biti ukočeni kad se probudite i naterate sebe da pređete u gnezdo, ali kad ste već jednom u ležećem položaju, ne vredi boriti se. Telo vas ne sluša, kapci se spuštaju, zaborav peva umilnije od morskih sirena…

Ponekad zaspite za kompjuterom

Ne znate kako vam se to dogodilo. Ostali ste da završite nešto, da pregledate i spakujete neka dokumenta i poslednje čega se sećate je da vas je nešto žuljalo pod obrazom, ali prevazišli ste tu trenutnu neprijatnost. Uostalom, slova sa tastature koja vam se ocrtavaju na licu, izbledeće čim se umijete i promrdate.

Wannabe TV

Editors choice