Osećaš se pozvano da uvek nešto činiš, da reaguješ, donosiš odluke, da budeš delotvoran i fokusiran – muško si, treba da si u akciji, da preuzimaš inicijativu i da držiš stvari pod kontrolom. Ali postoje brojne situacije u kojima ne moraš i ne treba da preduzimaš ništa – prosto uzmi pauzu od akcije, iskuliraj, opusti se, razmišljaj, procesuiraj. Neke stvari moraju da se slegnu i odrade psihološki i emotivno, jer jedino tako možeš kasnije da učiniš nešto konstruktivno.

bloggs 2 Situacije u kojima treba da daš sebi pauzu i da iskuliraš

Kad ti se svi planovi za posao izjalove

Kad neće, ne vredi da pokušavaš na silu i po svaku cenu. Bilo bi mudro da ne ulažeš svu energiju i sav napor u samo jednom pravcu i da uvek imaš plan B. Uspeh zavisi u mnogome od planiranja, pripreme i delovanja korak po korak. Možda si prenaglio i preskočio neophodne korake i sada moraš da se vratiš na početak. Uzmi pauzu i razmisli o tome.

Kad ti ona ne uzvraća interesovanje

Ona se tebi sviđa i svi vas vide kao par, ali ona ne oseća isto što i ti. Prijatan si joj, ceni te i dopadaš joj se, ali ne oseća hemiju i ne privlačiš je. To je veoma zbunjujuća situacija, koju nije lako prihvatiti. Ne vredi da se ljutiš, da je nagovaraš, da se vređaš. Ali pomaže ako se distanciraš, sačekaš, iskuliraš.

Comments