Kada te blizak prijatelj optužuje za nešto za šta zapravo nisi kriv

Nije do tebe, do prijatelja je. Ako pokušaš da to raščistiš, da razgovaraš, razrešiš, naći ćeš se u situaciji da ne možeš ni da sagledaš dubinu razdora među vama. Ako te prijatelj uporno optužuje za nešto što nisi uradio i ne prihvata tvoja objašnjenja i argumente – napravi pauzu u tom prijateljstvu. Ne pokušavaj da se približiš prijatelju, pusti ga. On definitivno ima neki problem u kome ne možeš da mu pomogneš.

bloggs 3 Situacije u kojima treba da daš sebi pauzu i da iskuliraš

Kad se osećaš izgubljeno

Ne možeš da učiniš ništa kad ne znaš šta hoćeš i u kom pravcu da kreneš. Zato je bolje da ništa i ne činiš. Daj sebi vremena da se sabereš, kad nisi sav svoj, bolje je da ne donosiš odluke i zaključke.

Kad ne možeš da odabereš između raznih mogućnosti

Pruža ti se više prilika, ali to je jednako nezgodno kao i kad si izgubljen i ne vidiš izlaz ni u jednom smeru. Ne možeš da budeš siguran da ćeš dobro izabrati, zato što ne znaš kuda će te tačno sledeći korak odvesti. Napravi pauzu, iskuliraj. Istraži opcije, prikupi informacije, raspitaj se o tome kakva iskustva imaju drugi ljudi. Odgovor će se ukazati u trenutku kad si miran i sabran i ne brineš da li ćeš pogrešiti u izboru.

Comments