Iz nekog razloga, taj broj trideset izaziva prekretnicu u našem karakteru i životnim navikama. Kao da se sat u nama magično promeni, i počne da kuca drugačije. Zašto je to tako ni sami nismo sigurni, da li je u pitanju biologija ili pak društvena uslovljenost – ali ne možemo poreći da se to dešava. Pre tridesetih uglavnom smo bezbrižni i ne razmišljamo o posledicama svojih dela, ali nakon tridesete to se menja. Ovo je šest ključnih stvari koje će vam se u životu promeniti nakon tridesete godine.

Shvatićete ko su vam pravi prijatelji

Kada ste mladi, često ste okruženi čitavom gomilom prijatelja koje viđate skoro svakodnevno, sa kojima izlazite u provod, studirate ili se jednostavno poznajete “iz kraja”. Ipak, nakon tridesete, lista ljudi sa kojima ste zaista bliski se kristališe, i samim tim smanjuje. Da, imaćete vi i dalje puno poznanika, ali veoma dobro ćete razlikovati ljude sa kojima se vidite ponekad, i ljude sa kojima delite i dobro i zlo – i koje nazivate svojim najboljim prijateljima.

Saznaćete pravo značenje reči mamurluk

Ako ste u dvadesetim mislili da znate šta znači pravi mamurluk, prevarili ste se. Tek nakon tridesete ćete osetiti onu pravu migrenu posle izlaska, i onaj loš osećaj u telu – koji vam govore da vaše telo više nije mlado kao što je nekada bilo. Zato, sa jeftinog prelazite na skuplji i kvalitetniji alkohol, a verovatno i sa pet prelazite na dva pića u izlasku. Naravno, čast izuzecima.

Razlikovaćete zaljubljenost od ljubavi

Ovo je velika mudrost koja dolazi sa godinama. Kada ste mladi, i veoma zaljubljivi – čini vam se da je svaka nova ljubav prava i za svakom nedostižnom devojkom patite kao da je poslednja na svetu. I to je sve u redu, ali to nije ljubav. Nakon tridesete, počinjete da cenite neke druge stvari i imate drugačiji pogled na odnose. Vi tada želite devojku sa kojom vam je lepo, koja vas razume, i sa kojom možete da gradite stabilnu i sigurnu ljubav koja će rasti, a ne da gorite i patite u zaljubljenosti koja je zapravo samo želja da nekoga osvojite.

Comments