Neće vam biti svejedno koga “muvate”

Ukoliko ste nakon tridesete i dalje singl, vaši standardi i vaša očekivanja rastu. Sada vam nije svejedno koju ćete devojku možda poljubiti u klubu, jer joj se sutra možda nećete ni javiti – a sve i da joj se javite, koga zaista briga da li ćete pokušati pa možda raskinuti nakon dve nedelje? Jer, ceo život je pred vama. Ipak, nakon tridesete dolazi želja za dužom i ozbiljnijom vezom, a duge veze se ne kroje baš sa svakime. Zato bivate pažljivi kada birate, i nadate se da je i druga strana podjednako obazriva kao i vi.

Biće vam važno kojim se poslom bavite

Kada ste mladi, svejedno vam je da li volontirate, da li ste na praksi od nekoliko meseci, ili radite u kafiću da biste imali za izlazak i odlazak na more. Sami ste sebi dovoljni i vaši životni troškovi su mali. Ipak, nakon tridesete želite da obezbedite sebi samostalnost i dobar život, a možda čak i da pomognete svoje roditelje ili imate dovoljno novca da vaša partnerka takođe bude obezbeđena. Zato, veoma vam je važno koji posao birate i čime se bavite, i potrebno vam je da vidite budućnost u onome što radite.

Razumećete stvari koje su vam roditelji govorili

Koliko ste puta nehajno odmahnuli rukom na mudre reči vaših roditelja, i savete koje su vam davali – misleći da su to najobičnije budalaštine iz prošlog vremena? Verovatno više nego što biste želeli da priznate, sada kada i sami shvatate da su za mnoge stvari bili zaista u pravu. Iskustvo i godine sa sobom donose mudrost, i mada je jasno da ona svakome dolazi u svoje vreme, sledeći put ipak makar malo promislite pre nego što roditeljima kažete da nisu u pravu.

Naslovna fotografija: instagram.com/kevin_pabel

Jovana

Comments