Poremećaj spavanja i ishrane

Nešto u vama pokušava da se transformiše, a nešto drugo se opire. U tom stanju “ni tamo, ni ovamo” najpre gubite zdrav san, jer nemate mira i ne možete da se opustite. Mozak neće da se isključi. Gubite apetit, ili počinjete preterano da jedete.

Gurate ljude od sebe

Bliske osobe primećuju da vam nije dobro i žele da pomognu, ali vi skrivate svoju ranjivost, osećate se ugroženo i gurate od sebe “nametljivce” koji vas svojom pažnjom guraju u stanje ranjivosti. Pokušajte da to ne radite, mnogo je zdravije da se nekome otvorite i poverite.

Pasivni ste

Povlačite se i utvrđujete svoje granice. Strah vas tera da se ukopate u mestu, a uz tu nepomičnost obično ide pasivna agresija. To ide zajedno sa skrivanjem ranjivosti i guranjem bliskih osoba. Možete reći stvari koje će ih povrediti, a koje inače ne biste izgovorili i zbog kojih će vam biti žao.

Pravite se da je sve u redu

Ponašate se kao da se ne bojite, da ste cool, da je sve u redu. Ali, to je kukavičko ponašanje. Hrabrost je priznati svoja osećanja i sebi i bliskim osobama. Odvažite se i nazovite stvari pravim imenom, to je lekovito.

Naslovna fotografija: instagram.com/hendrikgiesler

Brankica Milošević

Comments