Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Blog

Šta se dešava sa tvojim životom kad preteruješ sa društvenim mrežama (i šta treba da promeniš)

1/2

Možda ne primećuješ da preteruješ, pa ne primećuješ ni posledice – ali ako ti je telefon neprekidno pri ruci i stalno si onlajn, verovatno ti je potrebno malo više realnog, a manje virtuelnog života. Evo šta preterana upotreba društvenih mreža stvarno radi tebi i tvom životu.

Umanjuje ti samopoštovanje

Imaš “prijatelje” koje i ne poznaješ, ali koji na neki način diktiraju trendove (jer ih i sami prate) i više ne osećaš da si bilo šta doživeo, ako to ne dokumentuješ nekom fensi slikom. Odeš na koncert i snimaš ga telefonom, umesto da slušaš, upijaš, pevaš i igraš. Kada ćeš uživati u sadržaju kome prisustvuješ – kad budeš gledao snimak? Gde si ti u tvom životu – to je suštinsko pitanje samopoštovanja.

Remeti tvoje držanje tela

Vezan si tehničke uređaje, a to znači da su ti ruke i vrat stalno u neprirodnom položaju i da mnogo sediš. Boli te vrat, noge su ti teške, koči ti se ruka i osećaš se kao da si celog dana kopao, dok si u stvari samo sedeo, krivio se u stolici i čukarao po tastaturi. Bolje bi bilo da si stvarno kopao, to bi ti ojačalo mišiće, umesto da te koči i krivi.

društvene mreže 1 Šta se dešava sa tvojim životom kad preteruješ sa društvenim mrežama (i šta treba da promeniš)

Čini te depresivnim

Aktivno učešće na društvenim mrežama stvara lažan osećaj života, druženja, zabave – ali kad isključiš uređaje, osećaš se prazno i depresivno. Ako na mreži predstavljaš nekog ko u stvari nisi, nekog ko je zabavan, aktivan i živi uzbudljivim životom, kad ta obmana nestane, ostaješ sam sa sobom – i nije ti dobro u sopstvenom društvu.

Postaješ zavidljiv

Gledaš objave i fotografije iz tuđih (verovatno nerealnih) života i zavidiš im. Izgledaju kao da se bolje zabavljaju, više mogu sebi da priušte i imaju više prijatelja i sadržaja nego ti. Jedno od pravila ličnog razvoja je da se ne upoređuješ sa drugima, već da svoj napredak meriš samo prema sebi – gde si sada, u odnosu na ono ranije. Uvek će biti boljih od tebe, kao i onih koji bolje umeju da se reklamiraju.

Wannabe TV

Editors choice