Oni koji su budni, koji vide svoju unutrašnju moć i svoju obavezu da se njome služe, doživljavaju postignuća drugih kao posetnik na ono što je moguće, kao podsticaj, a ne kao pretnju.

Prava ambicija je unutrašnje vođstvo ka ostvarenju sebe, to znači da ste se probudili i shvatili koliko možete da uradite, koliko možete da pružite, da stvorite, da promenite.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by CHRIS CURTIS (@chris_curtis_)

Jednom kada osetite koliko moći imate, nikada je nećete odbaciti. Možete se opirati, sabotirati sebe, ali na kraju shvatate da su veličina vašeg života i vaša sopstvena vrednost, vaš posao i vaša odgovornost. Što više razvijate svoje darove i talente, to više ispunjavate svoju veću svrhu i više i bolje služite drugima (zajednici). Ono što vas pokreće, ono je što verujete da je moguće i što možete sopstvenim snagama da ostvarite.

Kad prestanete samo da reagujete na okolnosti i dopuštate drugima da vas pokreću (putem guranja, bockanja, saplitanja, izazivanja vašeg besa i inata), postajete samopokretač. Generišete svoju ambiciju u potrebu za samoostvarenjem i više ne čekate spasitelja – vi ste onaj koji spasava (svoj) svet.

Naslovna fotografija: instagram.com/chris_curtis_

Branikica Milošević

Comments