Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Blog

Šta sve osmeh može da znači

1/2

Osmeh je jedna od onih specifičnih stvari, koja vas svrstava u ljudska bića. Osmeh je ljudska moć, da izrazi osećanja, ili da ih maskira. Postoje različite vrste osmeha i biće vam zanimljivo – a i korisno – da naučite da ih “čitate” i kod sebe i kod drugih. Osmehom možete izvršiti znatan uticaj, kako na sopstveno stanje i raspoloženje, tako i na druge, naročito u kritičnim momenitma. 

Ljubavni osmeh 

Ovo je osmeh rezervisan za nekog koga volite. On ozaruje celo lice i sija u očima. Tačno znate kad vas neko gleda s ljubavlju. Kao i vi njega. 

Osmeh starog prijatelja 

Ovaj osmeh imate na licu kad sretnete nekog koga dugo niste videli, a ko vam je drag. On je srdačan i širok i dok vi govorite “čoveče, baš mi je drago što te vidim” i grlite se, osmeh govori “baš si mi nedostajao”. 

Lažni osmeh 

Kad znate da treba da se osmehnete, ali zapravo ne odobravate to na šta reagujete osmehom, ili vam šala uopšte nije smešna. Konvencionalan osmeh, koji pokreće pravu mimiku, ali oči ostaju hladne. 

Osmeh koji krije tajnu 

Kad neko zna nešto što drugi ne znaju, smeši se napola zatvorenih očiju i sav blista nekom unutrašnjom ozarenošću, čiji uzrok vam nije poznat, ali možete da vidite dejstvo. 

Pasivno-agresivni osmeh 

To je osmeh nekoga ko zna da ima moć da vas suptilno pritera uza zid, da nemate kud. Da morate ostati ljubazni, ili učestvovati u nečemu u čemu radije ne biste, jer druga osoba može da vam zagorča život, ako to ne uradite. Ovaj osmeh je hladan i govori “ja imam moć, ali ne teraj me da je upotrebim”. 

Osmeh prijatnih sećanja 

To je ono kad se smešite sami za sebe, jer ste se nečega setili i uživate u tom sećanju. Tada verovatno niste ni svesni da se smešite, ali ako ste u društvu i pogledate lica oko sebe, primetićete da se oni koji su primetili vaš osmeh, takođe osmehuju. Oni znaju da vi mislite o nečemu lepom i to im je prijatno. 

Bolan osmeh

Iskidan i iskrivljen između suza i smeha, bolan osmeh je gorak i kiseo i prosto ne možete da ga obrišete s lica, ili da izaberete jednu opciju i da se isplačete, ili da se smejete kao ludi, dok vam ne ponestane daha. To su stare rane, koje iznenada ožive i počnu da pulsiraju, tuge i žaljenja, zajedno sa svešću o tome kako je to sve mizerno i sitno i kakav je cirkus ovaj život. 

Wannabe TV

Editors choice