Nema samosažaljenja, nema izgovora, radite ono što treba. Oslanjajte se na sebe, radite na sebi, usavršavajte se. Težite svojim ciljevima, uprkos preprekama. Budite pouzdani i odgovorni, dosledni i pošteni, bez savijanja kičme. Ne iskorišćavajte druge, ne zavaravajte ih iz bilo kojih razloga. Budite pošteni i govorite istinu, čak i kada to boli. Budite otvoreni prema osećanjima i osetljivim temama. Ne pravite gluposti, samo zato što se to od vas očekuje u konceptu glupih sterotipa o muškosti. Vodite računa o svima koji zavise od vas, ili su u gorem položaju od vas. 

Biti muškarac znači držati se kodeksa časti, ali ne po cenu gaženja po drugima. To znači suprotstaviti se nepravdi, ali nikada ne udariti ženu ili dete. To je obična pristojnost u neiskorišćavanju svoje fizičke prednosti.

Budite samostalni, zalažite se za sebe, ali ne budite preterano drski i agresivni. Držite se svojih uverenja, ali budite voljni da ih preispitate i korigujete, kada ona ne funkcionišu i kada vas drugi upozoravaju da ste na lošem putu. Uzdignite se iznad svih sranja koja vas okružuju, zadržite kritički stav i širinu perspektive, da biste mogli da učite na svojim iskustvima, a da ne budete ogorčeni zbog teških životnih lekcija. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Danny Schwarz (@dannyschwarz)


Pravi muškarac prihvata odgovornost, preuzima inicijativu, hrabar je i traži najveću nagradu. Ovo je u suštini definicija samopuzdanja i samosvesti. Tako će vas svi shvatati ozbiljno i doživljavati ravnopravno, uključujući i vaše roditelje. 

Budite smireni u teškoj situaciji. To je odlika mentalne stabilnosti i zrelosti – kada je trenutak težak, ostanite sabrani i tražite rešenje. 

Gledajte duboko u sebe i sami odlučite šta vam je važno, a šta nije. Svoj čovek razmišlja svojom glavom, sam odlučuje šta mu je važno, a šta nije i drži se toga. Iskreno i pošteno, sa prihvatanjem svih posledica i bez stida. 

Naslovna fotografija: instagram.com/meeeeeeeel_

Brankica Milošević 

 

Comments