Dvadesete su godine radosti, svesnog znanja i neznanja, ali i poslednje doba kada možeš da ne vodiš računa o svemu i da nemaš brige koje će te pratiti inače tokom ostatka života. Zato, oslobodi se, isprobaj mnogo toga, daj sebi priliku da upoznaš što više različitih ljudi i karaktera, da nesmotreno i neplanirano uradiš neke stvari, budi otvoren za nove prilike koje ti se pružaju, nemoj damo da u ćošku sediš i čekaš da se nešto dobro dogodi.

Nauči da kažeš “NE” čak i planovima koje si sam napravio. Ako ti se u nekom momentu radi nešto drugačije od onoga što si planirao ti ili neko za tebe, a da to nije neka jako bitna obaveza ili zadatak, reci oslobađajuće “NE” i uživaj u onome šta te čeka. Ali, nemoj da se plašiš ni da kažeš “DA” stvarima koje znaš da će ti doneti uspehe i radosti, a od kojih te je iz nekog razloga strah.

Budi pun samopuzdanja i čvrsto stani iza svojih odluka. čak i onda kada pogrešiš, dvadesete će ti to normalno dopustiti, jer imaš dovoljno vremena i prostora pred sobom da greške koje si u toku ovih godina napravio u narednim ispraviš i iz njih naučiš. Jer, na kraju krajeva, na greškama se i uči.

blog 42 Stvari koje bi trebalo da uradiš u 20 im da ne bi žalio u 30 im

Pročitajte još i ovo:

Stvari koje shvatiš kad se vratiš na terapiju

Kako da pripremiš svoj mozak za još jedan radni dan?

Kako da razvijete veštinu slušanja?

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramu, Facebooku, Twitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

Izvori fotografija: www.thefashionisto.com

Comments