Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Vodič kroz emotivni nered – za početnike

Kako da doneseš odluke koje menjaju život

Nisu svi treninzi isti, a ovo je pet vrsta treninga koje možete isprobati

Šta misliš da devojka očekuje od tebe – a šta je njoj zapravo bitno

Blog

Stvari koje možete da uradite umesto da kukate, vrtite opsesivne misli i sažaljevate sebe

1/2

Kad vam neko blizak najzad saspe neprijatnu istinu u lice i kaže vam da prestanete da kukate i da učinite nešto (a dotle vam je verovatno davao razne predloge, tešio vas i pokušavao da vam pomogne), siguran je znak da se ponašate destruktivno i defanzivno. Zaista je vreme da nešto učinite, umesto što se samo žalite i mračite. Svima ste dosadili i nije im jasno kako niste već dosadili sami sebi i kako ne vidite šta radite sebi. Ali oni vam to ne govore samo zato što im se smučilo da vas slušaju i gledaju, već zato što vam zaista žele sve najbolje, žele vam da nađete sebe, da budete stabilni i zadovoljni. A evo šta sve možete da uradite i da budete konstruktivni. 

Davanje 

U koliko god lošoj situaciji bili, nekome je gore nego vama. Pa, mogli biste da pomerite negativan fokus sa sebe i da se angažujete da nekome pomognete. Donirajte, pridružite se nekoj humanitarnoj organizaciji, angažujete se u svom komšiluku, saslušajte svoje prijatelje (dosta su oni slušali vas), ponudite svoju pažnju, pomoć i razumevanje, sigurno ima oko vas mnogo onih kojima je to potrebno. Da biste to primetili, morate da izađete iz uloge žrtve u kojoj ste se zaglavili, a svest o tome da ste u stanju da nekome pomognete, jača vaše samopouzdanje. 

Kreirajte 

Bavite se nečim kreativnim, oživite neki svoj zaboravljeni talenat. Svirali ste neki instrument u srednjoj školi? Samo napred, setićete se kako se to radi! Umete da pravite stvari od drveta, volite da pišete? Uvedite vreme u danu kada ćete se baviti nečim kreativnim, jer je to najbolja samopomoć koju sebi možete da pružite. Kroz kreativni rad kanališe se stres i ubrzavaju se unutrašnji transformacioni procesi. 

Čitanje 

Ako do sada niste pronašli izlaz u druge svetove i dimenzije kroz knjige, vreme je da to učinite. Kad se udubite u dobru knjigu, zaboravljate na sebe i svoje probleme na neko vreme, a osim toga, širite perspektivu i aktivirate samospoznaju. Junacima u romanima se često događa isto što i nama, odnosno, prolaze kroz iste psihičke i emotivne krize, ponašaju se i razmišljaju na sličan način, što može da vas osvesti i navede da vidite sebe jasnije. 

Wannabe TV

Editors choice