Kretanje 

Počnite da vežbate, idite u teretanu, trčite, vozite bicikl, šetajte. Krećite se što više, bez učešća u takmičarskim sportovima i poređenja sa drugima. Fizička aktivnost pomaže da se dobro osećate u svom telu, luče se hormoni koji prirodno podižu raspoloženje i doprinose osećanju rasterećenja i zadovoljstva sobom. 

Zahvalnost

Lako je uzeti zdravo za gotovo dobre stvari koje imate i kojima ste okruženi i držati pažnju samo na onome što vas nervira, ponižava, ili vam nedostaje. Pomerite fokus na ono dobro, setite se koliko vrede dobre stvari osetite zahvalnost zbog njih. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DJ Isek (@isek___)

Smeh 

Sve se lakše podnosi i prevazilazi ako aktivirate svoj smisao za humor. Umesto da dramite i sve doživljavate smrtno ozbiljno, smejte se sebi, svom krutom egu, svojim preteranim očekivanjima, svom strahu, svojim slabostima. Slušajte komičare, oni znaju da karikiraju stvari koje svi osećamo na način koji može da vas pokrene. Okružite se osobama koje su živahne, oštre i duhovite, one neće povlađivati vašem samosažaljenju, već će izazivati vaš duh. 

Meditacija 

To nije nešto rezervisano za frikove u narandžastom, meditacija je mentalna tehnika koju, pored ostalih, koriste uspešni sportisti. Naučite da sedite sami sa sobom u tišini, da osluškujete svoje telo i svoje misli, da se usredsredite na telesnu vezu između osećanja, misli, energije. Meditacija je vežbanje unutrašnje svesnosti, kroz mir i opuštenost. 

Avantura 

Sedite u auto i samo vozite. Idite negde, bez jasnog plana gde ste krenuli, napravite sebi avanturu, da vidite gde ćete stići i kako ćete se osećati. Vidite kuda vas put vodi. 

Naslovna fotografija: instagram.com/gymclock

Brankica Milošević 

Comments