Izbacite TV 

Jedna od stvari koje vam ne trebaju, jeste televizor. Zapravo, nisu vam potrebne uznemirujuće informacije iz zemlje i sveta, nije vam potrebno da budete u toku sa političkom, ekonomskom i zdravstvenom situacijom u svetu. Verovatno nećete moći sve te informacije da izbegnete, jer se pojavljuju u linkovima, naslovima i komentarima na društvenim mrežama, ali možete da ne gledate vesti i da iz svoje svakodnevice prosto izbacite tu dozu toksičnog sadržaja. 

Bez poslovnih sastanaka 

Oni su neproduktivni, osim ako ne podrazumevaju jutarnju raspodelu zadataka, koja može biti gotova za desetak minuta. Ako vi organizujete poslovni sastanak, jer je potrebno da zadovoljite formu, neka bude bez stolica. Brže će se završiti, ako svi stojite. Elektoronska pošta uglavnom može da zameni svaki sastanak. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by GERARD SABÉ (@gerardknows)

Brza komunikacija 

Šaljite poruke i mejlove, ili obavljajte brze telefonske razgovore – naučite da budete ljubazni i direktni i da izađete na kraj i sa onima koji vole da ćaskaju telefonom u svakoj prilici i nemaju osećaj da troše vaše vreme i energiju. Ako komunicirate sa svojom publikom, ili klijentima, odredite način i vreme, tako da znaju da mogu očekivati odgovore u određeno vreme, putem mejla, poruke ili poziva. 

Vrednujte svoja iskustva

Nematerijalne stvari su one koje se ne troše i kojima ćete uvek baratati – budite zahvalni zbog svog iskustva, za kojim možete da posegnete u svakoj situaciji, kao i zbog novih situacija u kojima imate prilike da steknete nova iskustva. Dobra iskustva su sva ona koja su vam donela važne veze i odnose i povećala vaš stepen slobode i osećanja blagostanja. Vrlo su produktivna. 

Naslovna fotografija: instagram.com/jimy_09

Brankica Milošević 

Comments