Mislite da je džentlmenstvo prevaziđeno? Da su savremene žene prevazišle te staromodne gluposti, jer znaju da brinu o sebi i ne treba im da se neko „lomata“ oko njih. Ali, savremene i nezavisne žene takođe vole da budu tretirane kao dame i cene gospodstveno ophođenje. Vole da im se muškarci malo udvaraju – ne moraju da prave velike gestove i da obaraju s nogu, ali male stvari koje čine za ženu konstantno, veće su od svakog velikog gesta pojedinačno. Žene bi volele da znaju da su voljene i željene, da ne moraju da nagađaju i tumače. Ako uložite vreme i pažnju da joj pokažete svoju naklonost, to će biti olakšanje. Dakle, ne ustručavajte se i razradite to džentlmensko ponašanje, uopšte nije teško, a u ženskim očima će vas izdvojiti iz gomile. 

Pridržavajte vrata – svim ženama, poznatim i nepoznatim, kad god se nađete u prilici. Ako žena ide ispred vas, prestignite je i recite „dozvolite“ a onda otvorite vrata i pridržite ih dok ne uđe. Ukoliko žena ide iza vas, sačekajte je, otvorite vrata i osmehnite se. Nemate pojma koliko će se žene osećati zahvalno i biti ganute vašim gestom. Većina će vam to verovatno i reći i pohvaliti vas. 

Zovite kada ste rekli da ćete zvati

Poštedite ženu frustracije – ako ste rekli da ćete se javiti, javite se, jer ona svaki čas proverava telefon i pita se da li ste jedan od onih „ispaljivača“ sa kojima je već imala posla. Žene žude za pouzdanošću, a to nije teško pružiti – rekli ste da ćete zvati posle 20 časova? Jednostavno uradite to, oduševićete je prosto time što ste uradili ono što ste rekli da ćete uraditi. 

Izbegavajte igranje igara

Ne postoji ništa privlačnije od momka koji je otvoren i neposredan, govori šta želi i šta mu smeta. To znači da imate dovoljno samopouzdanja i da ne morate ništa da izvodite. Ponašajte se onako kako se osećate, to je mnogo više nego kul.                                    

Upoznajte njene prijatelje i porodicu 

Kada ste spremni da prihvatite njene prijatelje i da se upoznate sa njenim roditeljima, pokazujete da ste ozbiljni i pouzdani, vaspitani i pristojni. Uostalom, kada pridobijete njene prijatelje i šarmirate roditelje – porašćete neizmerno u njenim očima. 

Comments