Možda ne mrzite sebe stalno. Ali ponekad vam je to sasvim jasno i u stanju ste to da izgovorite. Kao što nikada ne govorite da volite sebe, onda kad vam malo bolje ide. Imate svako pravo da sebe mrzite do smrti, ali pogledajte kako to izgleda. 

Podsmevate se sebi. Zašto biste imali normalan smisao za humor, kad možete da se rugate sebi, uostalom, drugi baš uživaju u tome, smatraju da ste strašno kul. Samoprezir je odličan za vaš socijalni život, prijatelji vas obožavaju i zabave vam nikada ne nedostaje. 

Uvek ste skeptični. Sumnjate u pohvale i komplimente i mrzite da ih čujete, jer ne znate kako da ostanete kul u takvoj situaciji. Ali, ako vas neko proziva, kritikuje i ističe vaše slabosti, besnite i osećate izazov – da mu pokažete da ste baš takvi kakvima vas vidi i da mu omogućite da to oseti u punoj meri. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by RIC | BALI 𖤥 (@ricgm)


Imate toksične veze. Pa, to su one koje su nastale iz rešenosti da nekome zagorčate život, pa se ispostavilo da ga zagorčavate sebi. Da, to i zaslužujete. 

Imate potrebu da pokažete koliko ste kul. I to radite putem postova na društvenim mrežama. Objavljujete fotografije koje dokumentuju neke kul stvari koje radite u životu. Naslađujete se lajkovima i srcima i komentarima. A onda mrzite sebe što ste tako plitki i patetični. 

Osećate se odbačeno. I pošto nastupate iz tog stava, stalno tumačite ponašanje ljudi, u potrazi za znacima da vas odbacuju, nipodaštavaju, da misle najgore o vama. Veoma ste uspešni u tome. Svi vas mrze. Možda zato što mrzite sebe. 

Comments