Kad se desi da u prelomnim momentima ostanete bez ikakve podrške, znači da i treba da se oslonite sami na sebe i da ste sposobni da sami rešavate svoje probleme. Ovakvi periodi su vreme ličnog rasta i osvajanja nezavisnosti, u kojima shvatite neke važne istine.

Ne možete sve da objasnite odmah svojim prijateljima, koji vas inače podržavaju – i tada shvatite da oni i ne mogu da vas shvate ozbiljno i da se udube u vaše probleme, ne dok se i njima ne dogodi nešto slično.

Stvari koje shvatite kad ste prepu+íteni sami sebi Stvari koje shvatite kad ste prepušteni sami sebi

Shvatite da na kraju dana uvek ostanete sami sa sobom i počnete da koristite to vreme produktivno – da se sami suočavate sa svojim problemima, da razmišljate o rešenjima i o tome da je iz nekog razloga dobro što nemate kome da se žalite ili sa kim da se posavetujete.

Otkrijete da vam je lakše da ne pričate o svojim problemima i da ne očekujete pomoć i podršku, jer će vam onda biti još teže ako izostanu.

Vreme vaše usamljenosti u sopstvenom svetu je test za prijateljstvo – obično se ispostavi da se neki samo pretvaraju da su vam prijatelji i da je manji broj onih kojima je stvarno stalo do vas.

Comments