Naučite o sebi neke važne stvari, na teži način. Jer možda se ne radi o tome da su drugi nezainteresovani za vas i da je to njihova sebičnost, nego o tome da ni sami niste baš dobri u podršci prijateljima i da niste ničim ni zaslužili da neko bude tu za vas. Kada dovoljno ojačate, sami za sebe, bićete u stanju da bolje razumete druge – sada ste vi u poziciji onog koji ne razume tuđe probleme, dok ih sam ne doživi i to je teška i vredna lekcija.

Stvari koje shvatite kad ste prepu+íteni sami sebi4 Stvari koje shvatite kad ste prepušteni sami sebi

Prinuđeni ste da izađete na kraj sa svojom samoćom – da naučite da budete sami sa svojim mislima, svojom zbunjenošću, strahovima – ne možete da pobegnete od sebe i to vas na kraju oslobodi strahova i potrebe da bežite i krijete se od problema.

Postanete oprezni u svojim budućim odnosima, vezama i prijateljstvima. Pažljivije posmatrate i procenjujete, jer znate šta je ono vredno što tražite u ljudima – ne može svako da vam bude prijatelj i da vas razume.

Kad nema nikog na koga možete da se oslonite, postajete jači, mudriji, promišljeniji i bolje se osećate sami sa sobom. Nema ko da vas ohrabri, ali nema nikog ni da vas spušta, jer postoje i oni koji samo čekaju da namirišu slabost, pa da vas napadnu. I to vam je sada sasvim jasno. Utoliko više cenite poverenje i iskrenost.

Pročitajte još i ovo:

Saveti za bolje i brže pamćenje

Stvari sa kojima se bore iskompleksirane osobe

Mudri saveti koje treba da primenite odmah

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu

Izvor fotografija: www.fashioneditorials.com

Brankica Milošević

Comments