Tvoj um igra lukave lukave igre sa tobom

Ne možeš uvek da veruješ samo sebi, naročito ne onda kada si preplavljen negativnošću i malodušnošću. Um tripuje i ne treba da ga slušaš, budi svestan da je to trip, preterivanje, naprimavanje i da sigurno nije sve tako negativno, beznadežno i bezizgledno kao što ti se čini.

Teško ćeš se približiti ljubavi prema sebi ako stalno hejtuješ sebe

Ne možeš da mrziš sebe i da težiš ljubavi prema sebi, oprečno je i ne dovodi do rezultata. Ne treba da povlađuješ sebi i svojim slabostima, ali ne treba ni da mrziš sebe zbog slabosti i mana. Pronađi balans, budi svestan sebe, upoznaj svoje loše strane da bi mogao sa njima da izađeš na kraj, kad te miniraju i sabotiraju.

Najnesrećniji su oni koji stalno misle o tome šta drugi misle o njima

Ako stalno brineš da će te osuđivati, nećeš moći da budeš ono što jesi – uvek ćeš pokušavati prikažeš o sebi sliku koja je drugima prihvatljivija i koju odobravaju, a to znači da ćeš morati da prikrivaš svoju pravu prirodu. Ko vodi dvostruki životu u strahu od osude okoline, nema baš nikakve šanse da bude srećan i ispunjen, jer je najverovatnije da mora da krije i izbegava baš ono što ga usrećuje i ispunjava.

blogovi 31 Stvari koje treba da posmatraš iz drugačije perspektive kad misliš da nisi dovoljno dobar
Comments