Nećeš nikada ni znati šta drugi stvarno misle

Ko su ti drugi, u stvari? Znaćeš šta misle oni koji su ti bliski, a oni te neće osuđivati, čak ni kad su zabrinuti zbog tebe. A ostali? Mišljenje onih koji ti nisu bliski i koji te zapravo ne poznaju, uopšte nije bitno. Ako ne znaš šta neko misli, to je zato što ti taj to nije rekao, a možda tog nekog i ne poznaješ, a on ipak ima neko mišljenje o tebi. Kako to mišljenje može biti realno ili na bilo koji način kompetentno?

Treba da znaš i da drugi uglavnom uopšte ne misle o tebi

Ako se boriš sa nedostatkom samopouzdanja i samopoštovanja ili pokušavaš svima da se nametneš kao veoma samopouzdana i važna osoba – u oba slučaja ti je stalo šta drugi misle, a ne znaš šta misle, ili ne prihvataš ono što ti kažu. Udalji se par koraka od obe vrste tripa i pogledaj te druge sa strane. Oni imaju svoje probleme, svoje živote, svoje tuge i radosti, svoje odnose i svoje borbe. Najveći deo njih uopšte ne misli o tebi, ma ne padaš im na pamet. Otrežnjujuća perspektiva.

Da li radiš ono što voliš

Možda radiš nešto što uopšte ne voliš, pa dozvoljavaš sebi da u tome budeš osrednji, loš, neodgovoran, neproduktivan. Ali to nije opravdanje. Tvoje samopoštovanje zahteva od tebe da radiš dobro i savesno i temeljno, šta god da radiš. A još više zahteva da počneš da se baviš nečim što zaista voliš, makar i kroz hobi ili honorarnu delatnost – tada će ti biti lakše da dobro obavljaš i posao koji ne voliš.

blogovi 43 Stvari koje treba da posmatraš iz drugačije perspektive kad misliš da nisi dovoljno dobar

Pročitajte još i ovo:

Zašto je duhovna inteligencija vrhunska?

Da li je inteligencije garancija za sreću?

Da li je veštačka inteligencija pretnja?

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu

Izvori fotografija: www.thefashionisto.com

Brankica Milošević

Comments