Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Glavni izvori stresa + kako da njima upravljaš

Kako da podstakneš svoju kreativnost

Životne lekcije (koje se stalno zaboravljaju)

Jednostavna pravila za uspešan život

Šta se dešava sa tvojim telom kad previše spavaš

Čemu ti služi meditacija

Stvari koje treba da uradiš za sebe barem jednom godišnje

Stvari koje treba da uradiš za sebe barem jednom godišnje

1/2

Prijateljsko ponašanje prema samom sebi, staranje o sebi i svojoj dobrobiti, važan je deo sazrevanja i osamostaljivanja. Svako treba da bude sposoban da živi sam i da se brine o svim krupnim i sitnim zahtevima svakodnevnog života, svako treba da stekne tu vrstu samopouzdanja i samosvesti i da nauči da ceni sebe i bude sebi najbolji prijatelj. Osim onih koje moraš da radiš svakodnevno, postoje i dobre stvari koje treba da uradiš za sebe povremeno – makar jednom godišnje.

Kupi sebi dobre cipele. Neke stvarno dobre, od prave kože, koje su ti udobne čim ih obuješ, a i osam sati kasnij i koje lako možeš da uklopiš u svoj svakodnevni stil. Cipele koje nisu moderne, nego baš dobre i odgovarajuće, trajaće ti veoma dugo. A pošto ćeš na isti način kupiti i patike i jedan par zimskih i jedan par elegantnih cipela, imaćeš izbor udobne obuće za sve prilike, koja se neće pohabati, jer nećeš nositi samo jedan par dok mu “ne uzmeš dušu”.

charles deluvio FK81rxilUXg unsplash e1594037392800 Stvari koje treba da uradiš za sebe barem jednom godišnje

Napravi spisak stvari za koje si u proteklih godinu dana mislio da nećeš moći da izađeš na kraj. Te stvari se lako zaboravljaju kad se reše i prođu, ali dok su bile aktuelna problematika prilično su te mučile. Spisak služi da vidiš koliko toga možeš i uspevaš i da čestitaš sebi na tome.

Pogledaj stare fotografije, pročitaj ponovo neku knjigu koju si voleo u detinjstvu i mladosti, pogledaj neki stari film, slušaj stare CD-ove na koje si zaboravio. Iznenadićeš se kako se uz te sadržaje vraćaju osećanja – to je nostalgija, a ona te povezuje sa onim što je prošlo i što je uticalo na sve ono što je sada.

Unesi promene u životni prostor, makar to bila samo zamena mesta kauča i fotelje ili premeštanje stočića za kafu – premeštanje komada nameštaja ili izbacivanje nečeg starog i unošenje novog, oživljava energiju prostora, podstiče je da se kreće i od toga ćeš se bolje osećati.

Wannabe TV

Editors choice