Pretresi garderober, izbaci višak i napravi red – u ormaru se uvek nađu stvari kojih oklevaš da se rešiš, a koje ko zna koliko dugo nisi obukao, koje su ti male ili ti se više ne sviđaju. Ne moraš da bacaš stvari, naročito ako su ti bile drage i ako nisu oštećene – pokloni ih nekome.

Napravi listu stvari koje ceniš, a zatim spisak načina na koje ćeš te stvari uvesti u svoj život, integrisati ih i češće ih postavljati kao prioritetne. Možda ćeš otkriti kako su ti najvažnija prijateljstva koja zapostavljaš ili neke rekreativne aktivnosti i hobiji za koje nikad nemaš vremena, ili prosto to – da imaš za sebe malo više vremena.

ismail hamzah PUCXN9hte3Y unsplash e1594037025575 Stvari koje treba da uradiš za sebe barem jednom godišnje

Izađi na večeru, u restoran, sam sa sobom. Izvedi sebe na neko ugodno mesto sa dobrom hranom, kao što bi izveo prijatelja. A onda uživaj u dobroj večeri, sam sa sobom. To će biti zanimljivo iskustvo, videćeš! I želećeš da ga ponoviš.

Poseti neko mesto u svom gradu na kome nikad nisi bio. Obiđi susedni grad. Idi negde gde nisi ranije i otrkij neki nov utisak, vrednost i lepotu.

Naslovna fotografija: unsplash.com

Brankica Milošević

 

Comments