Kroz bol se uči i sazreva

Sva naša loša iskustva udružuju se i integrišu u spoznaju i samospoznaju, a na taj način ljudska bića odrastaju i sazrevaju mentalno, emotivno i duhovno. Takav je put koji smo odabrali, rađajući se, materijalizujući se na planeti Zemlji u ljudskom telu. To možda zvuči religiozno, ili ezoterički, ili uvrnuto i možeš da filozofiraš o tome koliko hoćeš – time nećeš promeniti princip po kome funkcioniše ljudska svest.

Neuspeh te ne čini neuspešnim

Ništa veliko se nije dogodilo bez grešaka i promašaja. Praktično je svemu sjajnom što se ikad ikome dogodilo na svetu, prethodilo gaženje po minskom polju zajeba i fejlova. Ako si upravo proživeo ono što izgleda kao lančani sudar neuspeha, niz nesrećnih okolnosti i grešaka, to je samo period minskog polja kroz koji moraš da prođeš.

Svako ima loše noći

One koje jedva preživiš uz pomoć mnogo alkoholisanja i drogiranja i od kojih se jedva oporaviš, a za to vreme uzrok tvog lošeg stanja ne nestaje. One u kojima završiš u krevetu sa nekom osobom od čijeg prisustva se ujutru trgneš i pitaš se šta ti je to trebalo. Kad šalješ pijane poruke bivšoj i ona te blokira. Kad dospeš na dno dna i kad noć prođe a ti si i dalje na dnu i shvataš da ćeš tu provesti neko vreme. Ali sada je tako. Tvoji najgori trenuci ne definišu tvoju ličnost i ne menjaju kvalitet tvog bića.

život blog 3 Stvari kojih treba da se setiš kad ti je život u totalnom haosu
Comments