Zauzimaš se za druge, čak i na sopstvenu štetu

Veoma često činiš za druge ono što ne bi učinio za sebe. Nije ti nikakav problem da se za nekog zauzmeš, iako to znači da ćeš „potrošiti kredit“ kod nekog, koji si čuvao za slučaj da tebi zatreba pomoć i usluga. Nije ti problem da za nekog slažeš, da ga sačuvaš od neprijatnosti i obezbediš mu „alibi“ iako to ne odobravaš i da se radi o tebi, nikada ne bi pokušavao da se laganjem izvučeš iz takve situacije. Ako prijatelj nešto traži od tebe, ništa ne pitaš, odmah se odazivaš i radiš sve što treba – objašnjenja ti nisu potrebna.

Uvek si ti taj koji planira i preduzima akcije

Zaista veruješ u ono „ako hoćeš da nešto bude urađeno kako valja, uradi to sam“ jer si se toliko puta uverio u istinitost te izreke. Drugi mogu tebi da prepuste svoje poslove i ideje, da ih ti osmisliš i realizuješ (bolje nego što bi oni sami), ali kad se ti na nekog osloniš i poveriš mu neki zadatak, uvek ispada da bi bilo mnogo bolje da si se dodatno potrudio i sam to obavio. Velikodušne osobe uvek preuzimaju više odgovornosti i to što neko računa na njih shvataju mnogo ozbiljnije od ostalih.

blogovi 42 Stvari sa kojima se stalno suočavaju velikodušni tipovi

Verovatno si najprilagodljivija osoba u svom okruženju

Svima su potrebni neki posebni uslovi da bi funkcionisali – odgovarajuće doba dana, vremenske prilike, raspoloženje, garderoba, društvo, novac, udobnost. Tebi ne treba ništa osim ideje da nešto treba da se organizuje i sprovede. Dok se drugi žale na tmurno nebo, kišno i depresivno vreme, ti nalaziš da je priroda uzbudljiva u svakoj svojoj manifestaciji. Svi polude kad nestane struja, a ti pališ sveće, pronalaziš špil karata, uživaš u romantici – takva je avantura biti malo potpuno izmrežen i isključen. Velikodušni tipovi lako prihvataju sve što dolazi, svaku promenu, svako iznenađenje, svaku neprijatnost i veoma brzo se prilagođavaju i pronalaze dobre i vedre strane svake situacije.

Comments