Mrziš kad se neko razočara u tebe

To te stvarno uznemirava. Ti želiš da svi budu zadovoljni i ako postoji neko ko je stvarno u stanju da balansira između toliko različitih očekivanja i potreba, da pomiri toliko suprotnosti i da negativnost transformiše u pozitivnost, to si ti. I zato, kad neko oseća da nisi ispunio njegova očekivanja i kad je razočaran, ti se osećaš neuspešno i neutešno.

Misliš da si pozvan da rešavaš svačije probleme

Zašto ti inače ljudi poveravaju svoje probleme i nedoumice? Kad ti neko kaže da ima problem, to znači da ti se obratio za pomoć. I ti već imaš nekoliko ideja o tome kako bi taj problem mogao da se reši i spremno preuzimaš stvari (i odgovornost koja ti ne pripada) u svoje ruke.

blogovi 32 Stvari sa kojima se stalno suočavaju velikodušni tipovi

Svoju velikodušnost ne vidiš kao problem

Ali ona te ponekad uvaljuje u neprijatnosti. Jer nisi uvek pozvan da se umešaš – ni da komentarišeš, ni da pomažeš, ni da preuzimaš i pokrećeš stvari, ni da se prilagođavaš, ni da ispunjavaš nečija očekivanja. Najveća lekcija za tebe je da postaviš granice, kao i da poštuješ tuđe granice. Da kažeš NE kad nije tvoje da obavljaš nečiji deo, jer mu na taj način oduzimaš lekciju koju treba da nauči, da ostaneš po strani i ne mešaš se, jer je to nametljivo i jer niko od tebe nije tražio mišljenje i pomoć.

Pročitajte još i ovo:

Stvari koje shvatiš kad se vratiš na terapiju

Kako da pripremiš svoj mozak za još jedan radni dan?

Kako da razvijete veštinu slušanja?

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramu, Facebooku, Twitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

Izvori fotografija: www.thefashionisto.com

Brankica Milošević

Comments