Ne, ne treba da budeš supermen da bi postigao svoje ciljeve i osećao se ostvareno i uspešno na svim poljima. Potrebno je da razvijaš ove “supermoći” koje svako od nas ima, samo smo previše lenji, neodgovorni, nedisciplinovani i negativni, da bismo se trudili da ih razvijemo.

Volja

Da bi razvijao volju da nešto uradiš, potrebno je da znaš šta hoćeš, šta je ono što želiš da ostvariš, što će te usrećiti i ispuniti. Kad znaš šta želiš, onda ti je potrebna jaka volja da to ostvariš. Ta se volja još zove i karakter, a to znači da nećeš u prvoj prepreci pronaći izgovor da odustaneš, da nećeš tvrditi da te drugi ograničavaju i ometaju, da se nećeš prepuštati lenjosti i malodušnosti. To znači da ćeš se pripremiti na istrajavanje, da ćeš svoje mentalno polje “podesiti” na uspeh, da nećeš dozvoliti da drugi utiču na tebe negativno i da ćeš stvoriti u samom sebi psihičke uslove za uspeh. Tada ćeš pronalaziti motivaciju u svakom rešenom problemu i ostvarenom koraku, a prepreke ćeš posmatrati kao lekcije koje će te podučiti kako da postigneš svoj cilj.

uspeh Supermoći koje su ti potrebne za uspeh

Upornost

Kad odlučiš da je nešto preteško i nepremostivo, već si se predao, a da se nisi stvarno ni oprobao. Sa stavom da nešto ne možeš, jer je suviše teško, nikuda nećeš dospeti. Vrlo je lako postati gubitnik, samo treba da digneš ruke od sebe i da ništa i ne pokušavaš – jer sve zahteva trud, angažovanje, vreme, ulaganje. Ali ako rešiš da nema problema za koji ne postoji rešenje i da ćeš istrajati na svom putu, jer si spreman da se zalažeš i da daješ sebe, onda nećeš bežati od problema, već ćeš se sa njima suočavati, kako bi što pre pronašao rešenja i nastavio dalje.

Comments