Ti postavljaš pravila

Kad se upravljaš prema svojim vrednostima, živiš i radiš na svoj način i ne dozvoljavaš da te remeti to što drugi imaju drugačija merila, onda se razvijaš u pravcu autentičnosti, koja je takođe neophodna za uspeh. Svaka vrlo uspešna i ostvarena osoba je autentična – deo uspeha je u tome da bude ono što jeste, da bude kreator, a ne imitator i sledbenik.

Fokus

Možda imaš dovoljno energije i volje i motivisan si, ali nemaš fokus – rasipaš svoju energiju na sve strane, stalno započinješ nove projekte i ne dovodiš ih do kraja, jer ti usput skrene pažnju i oduševi te mogućnost za neki novi početak. A možda zapostavljaš rad na svojim ciljevima i ambicijama jer imaš suviše ometajućih faktora, koji traže tvoju intervenciju i pažnju i oduzimaju ti energiju.

U oba slučaja, da bi uspeo, potrebno je da budeš fokusiran na ono što ti je najvažnije, da ne gubiš iz vida svoj cilj i da ne dozvoliš da te svakodnevni zahtevi i obaveze odvuku od onoga ka čemu stremiš, kao i da ne preduzimaš ništa novo, dok ono prethodno još nisi završio i ostvario.

uspeh 1 Supermoći koje su ti potrebne za uspeh

Optimizam

Očekivanje dobrih ishoda je važno za uspeh – ono održava onu mentalnu atmosferu, one psihološke uslove za postizanje uspeha. Kad misliš da ćeš uspeti, verovatno hoćeš, kad misliš da nećeš – sigurno nećeš.

Izvor fotografija: unsplash.com

Brankica Milošević

Comments