Savremena pravila flertovanja za kul tipove

Parfemi koje treba da probaš ove jeseni

Najbolje filmske frizure Brada Pitta + kako da ih napraviš

Minđuše: Kako da nosiš najomiljeniji komad nakita muškaraca sa stilom

Ultimativno crno: Kako da izgledaš đavolski dobro

Kako da oslobodiš energiju vezanu za – vezivanje

Najukusniji kokteli sa kafom

Brzi kurs iz poznavanja vina

Kako da sprovedeš fizičku i mentalnu detoksikaciju

Zašto ti je potrebna emotivna pismenost

Znaci da ti preti “pregorevanje” na poslu

10 neverovatnih mesta koja vredi videti bar jednom u životu

Pravilo pametnog vežbanja: Nisu sve vežbe za svakog

Kako da brendiraš svoj stil?

Buba – retro i uvek u trendu

Toksični obrasci od kojih treba da odustaneš

Toksični obrasci od kojih treba da odustaneš

1/2

Biti ono što jesi uglavnom se svodi na detektovanje, prevazilaženje i odbacivanje ono ga što nisi – dakle, ovo su obrasci koji te sputavaju da budeš ono što jesi, truju tvoju životnu radost, sabotiraju uspeh i od kojih treba da odustaneš.

Neodgovornost

Pronađi je, osvesti je i promeni – niko nije kriv za tvoje izbore i greške, za tvoja osećanja i za tvoj neuspeh. Nisi ni ti kriv – ali jesi odgovoran. Odustani od neodgovornosti i prihvati ulogu glavnog i odgovornog urednika sopstvenog života.

Pogrešne osobe

To su svi oni koji ne oplemenjuju tvoj život, koji ti povlađuju i zarobljavaju te, držeći te u ubeđenju da ne možeš bez njih. Kao i svi oni koji imaju moć i novac i veruješ da se pored njih možeš “ograbati” za status i uticaj. Drži se onih od kojih imaš šta da naučiš, podržavaj one koji podržavaju tebe i ugledaj se na bolje od sebe. Odustani od pogrešnih osoba.

Ograničenja koja sebi postavljaš

To je kad veruješ da nešto ne možeš, da si zakasnio, da to je iznad tvojih dometa, da ne zaslužuješ ljubav, uspeh i poštovanje. Nije lako postati svestan tih obrazaca, ali ako osećaš da te nešto sputava u životu, verovatno to radiš sam sebi i nisu u pitanju drugi ljudi i okolnosti. Pomeri svoje granice.

Razočaranja

Ako si se u nešto ili nekog razočarao, to samo znači da su tvoja očekivanja bila prevelika i nerealna. Odustani od toga, prevelika i nerealna očekivanja uvek donose samo razočaranja. Budi realan i traži ono što je istinito – to je dovoljno dobro za svakog.

Wannabe TV

Editors choice