Niko te ne razume

U prevodu, to znači – odustani od samosažaljenja. Nije istina da si sam, odbačen i neshvaćen. Istina je da nisi ono što jesi, a tu istinu je malo teže sagledati i prihvatiti.

Prestani da igraš uloge

Zamislio si da treba da budeš neko i igraš ulogu tog nekog, a to nisi ti. Možda nisi zamislio, nego si usvojio zdravo za gotovo, bez preispitivanja. Zašto se onda pitaš zašto nisi ispunjen i srećan? Bolje se zapitaj ko si ti zapravo, a koga to pokušavaš da odglumiš?

Traženje lakšeg načina

Neke stvari su jednostavno teške, kompleksne, naporne, smarajuće, dosadne i zahtevne. Nema lakšeg načina. Pronađi rešenost i hrabrost i radi ono što treba, onako kako treba. Prave stvari su jednostavne, ali nije jednostavno ostvariti ih.

Brza hrana

Nauči da sebi spremiš nekoliko ukusnih i zdravih obroka. Odustani od brze hrane, koja tvoj organizam zamara i truje. Jedan od većih faktora samostalnosti je činjenica da umeš sebi da spremiš hranu.

Briga zbog novca

Nećeš ga steći u većim količinama tako što ćeš neprestano brinuti zbog novca. Ta briga je kolektivna, naročito u društvu koje uopšte nije bogato. Pronađi ono što te stvarno usrećuje i verovatno ćeš videti da to nema nikakve veze sa novcem. A da bi privukao materijalno bogatstvo u svoj život, potrebno je da nagomilaš ono duhovno, psihološko i emotivno.

————————————————————————————————————————————–

izvor naslovne fotografije: instagram.com/

Brankica Milošević

Comments