Ako patite od dosade, ili spadate među povlašćene, koji imaju luksuz viška slobodnog vremena, ili ste vi izvor dosade. Grubo zvuči. Ali istina je još grublja. I ako imate luksuz viška slobodnog vremena, a patite od dosade, vi ste taj koji je dosadan. Ili nemate dovoljno interesovanja, ili smatrate da drugi treba da vas zabavljaju, ili ste lenji i neaktivni i sve vas mrzi. Što vam je dosadnije, sve vaš više sve mrzi, i što vas više sve mrzi, sve vam je dosadnije. Kako da izađete iz ukletog kruga?

Planirajte izlazak za vikend

Ako se pretvarate da ste toliko zauzeti, da ne znate hoćete li biti slobodni za vikend, jer mislite da se tako ponašaju svi mnogo zauzeti, trebalo bi da ste već utvrdili koliko grešite. Oni koji imaju malo slobodnog vremena, drže se rasporeda, a na njemu su slobodni sati već upisani i unapred dogovoreni. Pa kad vas pitaju šta radite za vikend, nemojte izigravati biznismena, nego se lepo još u ponedeljak dogovorite sa ljudima za petak. Naravno, u petak će vas mrzeti da izađete, jer ste možda imali neočekivan susret i pijanku u četvrtak (može vam se, jer ste dokoni) ali ako ispalite organizovane ortake, oni vas više neće ni zvati. Kad se jednom dogovorite, poštujte dogovor – ta vrsta discipline garantuje da ćete neko vreme provesti na nekom mestu, sa nekim ljudima, a to ste i hteli, da budete organizovani i zauzeti, da vam ne bi bilo dosadno. Usput ćete izgraditi i nešto karaktera.

dosada Učinite svoj život MANJE dosadnim!

Nemojte se napiti – za promenu

Hoćete li uložiti mentalni napor i shvatiti da opijanje ne čini vaše izlaske i druženja (i život) uzbudljivijim? Trebalo bi da ste to prerasli još u tinejdžerskom periodu, ali ima ljudi koji zaista nikad ne prevaziđu ideju da je pokvariti veče svima svojim lošim reagovanjem na alkohol i provesti sledeća dva dana bolestan od mamurluka i ničeg se ne sećati, vrhunac provoda. Probajte, eksperimenta radi, da pet izlazaka za redom ostanete pri sokiću. Doživećete prosvetljenje, kad ustanovite da zapravo znate o čemu se razgovaralo, sa kojim ste se curama upoznali i koja je reagovala na vas, kakav je bio koncert i ko je ispričao baš dobar vic (možda zapamtite i vic).

Comments