Napravite spisak knjiga

I sve ih pročitajte. Kad se izgubite u knjizi, nemoguće je da vam bude dosadno. Jedino vam se vaš život može činiti još dosadnijim, kad ne čitate. Ali, možda ste odabrali pogrešnu literaturu, u kojoj junaci imaju sjajne i uzbudljive živote, pune neočekivanih obrta sudbine. Probajte sa klasicima, recimo sa Oblomovim, ruskog pisca Ivana Gončarova:

“Roman je dobio ime po glavnom junaku Ilji Iljiču Oblomovu, talentovanom mladom čoveku, punom potencijala i neiskorišćene energije, koju, zakočen nerealnim strahovima od života i manjkom volje pred postojećim okolnostima, svesno pušta da polako istekne. Oblomov postaje simbol mlađih generacija koje ne znaju šta žele od života, koji depresiju ubrajaju u karakterne osobine, a ne u patološke oblike ponašanja.” Piše na Vikipediji. Oblomov se smarao u četiri knjige, pa ako vam to ne utera strah od dosađivanja u kosti i ne pokrene vas da pokrećete brda i doline, onda vam nema pomoći.

Teretana – kako se toga niste setili?!

Tamo ćete sresti slične sebi, momke koji imaju koliko god hoće slobodnog vremena i koji obično čine jednu glasnu i dosadnu grupu, koja svima smeta. Oni dolaze čoporativno u teretanu, nadmeću se, nadstenjavaju i nadglasavaju. Zauzet svet takođe ide u teretanu. Prepoznaćete ih po tome što mirno odrade svoj sat, pošteno se oznoje i ne svlače majice pred ogledalom. Hoćete li biti usamljeni trakač, ili ćete se pridružiti nekom čoporu, ili ćete osnovati sopstveni, nije ni važno. Činjenica je da ćete tamo napraviti mišiće, šta god radili. A ako imate želju da se svlačite pred ogledalom, brže ćete ih izgraditi.

Nađite devojku

To kao poslednji predlog, kao izlaz u slučaju požara, zadnja vrata koja ćete otvoriti u svojoj strategiji borbe protiv dosade. Pošto sigurno niste ženskaroš, jer to zahteva mnogo energije i cimanja, za vas je najbolje da se ušemite sa prvom, koja vam pokloni pažnju. Ona će već od vas napraviti čoveka, imajte poverenja. A biće i seksa. Juhu. Nije to toliko naporno, ali za svaki slučaj, prvo odradite ono sa teretanom.

dosada3 Učinite svoj život MANJE dosadnim!

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

Izvori fotografija: www.elitedaily.com

Aleksina Đorđević

Comments