Radite gratis ono što vam je strast

Ponudite svoje usluge u nekom manjem obimu besplatno. Neka se čuje za vas – radite ono što vam je strast i što volite i u nekom trenutku to će početi da vam se isplaćuje. 

Budite velikodušni 

Ako vam se potencijalni klijent požali da je u dilemi i kaže vam da je dobio povoljniju ponudu, posavetujte ga da je prihvati. Budite na njegovoj strani. Tako postižete – i to prečicom – prvi faktor, prijateljstvo. Ostanite u kontaktu i negujte taj odnos. Ko zna šta će se ubuduće dogoditi. Donesite nekome vrednost, pokažite velikodušnost i poštenje i steći ćete trajno poštovanje. Pokažite da ste pouzdani, a ne sitni i gramzivi, da razmišljate dugoročno i da ste pouzdan izvor dobrih saveta i pravih informcija. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sven Gold (@svengold)

Prodajte sve 

Vaša ponuda nije samo vaš proizvod. Vaša ponuda je proizvod, usluga, vaši zaposleni, vaša iskustva, vaše ideje, vaši klijenti, pa čak i vaša konkurencija. Prodajte ih sve. Kada ste dobri u onome što radite, proizvod ili usluga koje nudite upravo su način da izgradite vezu sa klijentima. To je vrh ogromne piramide. Ali osnova piramide, stvarne usluge, jeste kada imate pun pristu i možete pružiti savete i punu snagu svoje mreže i iskustva. Tako se gradi bogatstvo, a ne samo zarada. 

Prodajte snove 

Ljudi ne vide baš šta je vaš proizvod. Ali, vaš proizvod je njihova budućnost. Nešto što će im doneti zadovoljstvo sobom, zbog čega će oni sami biti bolji, uspešniji, pametniji, imati više samopouzdanja i živeti ispunjeniji život. Sve je moguće. I zato, prodajte snove. San ima beskonačnu vrednost, utkajte je u ono što prodajete. 

Prodajte zadovoljstvo 

To zapravo znači da je ljudima zadovoljstvo da kupuju od vas. Vaši stari kupci su vaši najbolji kupci. Neka uživaju da sa vama sarađuju, da vam daju novac bez zadrške i sa zadovoljstvom, jer im je drago da ga potroše kod vas. Budite posebni. Učinite sve za vaše stare kupce – pomozite im da nađu posao, dajte ljubavni savet, povežite ga sa nekim ko mu je potreban. Praktikujte ono prijateljstvo koje ste uspostavili i zasnujte imperiju na tim odnosima. 

Naslovna fotografija: instagram.com/svengold

Brankica Milošević 

Comments