Odbaci izgovore

Sve zbog čega nešto ne možeš da uradiš, samo je izgovor. Sve. I to što si zauzet na sve strane i što možda još nije pravo vreme i što još treba da uradiš petsto sporednih stvari da bi raskrčio put do one glavne i to što nemaš novca i što se ne osećaš dobro – sve je izgovor, koji podsvesno kreiraš da se ne bi suočio sa najvećim izazovom. Sa strahom da možda nisi sposoban da ostvariš svoje snove i sa otkrivanjem uzroka tog straha. Ili sa činjenicom da to uopšte nisu tvoji snovi i da ti želiš da radiš nešto sasvim drugačije. Izgovori su male laži, koje postaju ogromno smetlište ispod koga je zatrpana istina o onome što stvarno želiš.

Strast tvog života ne mora biti druga osoba

Straste je energija, sila ljubavi, koju poistovećujemo sa ljubavnim odnosom. Ali strast prožima sve što radiš i sasvim je u redu da tvoja najveća strast nije usmerena ka drugoj osobi, nego ka karijeri, hobiju, građenju načina života koji ti suštinski odgovara i omogućava da se iskažeš u svojoj autentičnosti.

Tvoja sreća ne zavisi ni od koga

Ništa i niko ti ne može obezbediti sreću – ona se nalazi u tebi, u tvojim vrednostima, stavovima, odgovornostima koje preuzimaš, načinu na koji vodiš svoj život i ispunjavaš svoje snove. Sreća je mir koji osećaš kad na kraju dana ostaneš sam sa sobom, zadovoljan zbog onog što jesi, onim što imaš i gde se nalaziš.

Naslovna fotografija: instagram.com/nohow

Brankica Milošević

Comments