Nekih navika ste svesni i ne volite ih kod sebe, pa pokušavate da ih promenite – da ne kasnite, da uvek ostavljate ključeve na isto mesto, da zapamtite da ste sve isključili i zaključali, da se ne biste vraćali da proveravate… A neke navike uopšte ne preispitujete, one su deo vašeg automatizma u mnogim situacijama. U svim tim navikama, nalazi se po neka crta vašeg karaktera, ili izraz stanja vašeg duha.

vašeg karaktera Vaše navike: Skica vašeg karaktera

Stalno kasnite

Kakve god izgovore imali (a oni su često sasvim ubedljivi) kašnjenje jednostavno znači da niste dovoljno zainteresovani, da niste preuzeli obavezu, da vam se ne ide tamo gde ste pošli i ne provodi vam se vreme sa osobom sa kojom treba da se sretnete. Nezrelost? Nezainteresovanost? Nekultura? Ili sve zajedno?

Nikad ne znate gde su vam ključevi

Uvek isto – prepipate sve džepove, proverite sve fioke i sva mesta na koja ste mogli da ih spustite, pre nego što ih nađete. Zapravo, maločas ste imali ključeve u ruci i uopšte nemate ideju gde ste ih spustili. Možda treba da razmislite o stvarima koje vas opterećuju i kojima pružate otpor, umesto da potražite rešenje.

Comments