Crtanje i žvrljanje po papiru

Crtanje vas rasterećuje, ali to znači da vas ono čime se trenutno bavite opterećuje, da vam oduzima energiju i da vam je potrebna distrakcija, da biste ostali stabilni. Obratite pažnju na crteže i žvrljotine koje pravite kad sa nekim razgovarate telefonom, kad slušate neko izlaganje, ili tražite rešenje za neki problem. Da li ste u nekim periodima, ili situacijama kompulsivni žvrljač, a ponekad nemate potrebu da crtanjem kanališete stres?

vašeg karaktera2 Vaše navike: Skica vašeg karaktera

Sve oko sebe ređate i slažete

Gde god da odete, kad sednete i smestite se, počnete da raspoređujete sitnice pred sobom i oko sebe. Vadite telefon, maramice, olovku, šta god i onda to ređate, pomerate sitnice koje već stoje na stolu i pravite raspored koji vam odgovara. Kao da vam je potrebno da uspostavite kontrolu, da stavite svoj potpis na mesto gde se nalazite, da biste se dobro osećali i da biste mogli da se opustite, ili da prionete na posao. Potreba za kontrolom i nesigurnost idu zajedno.

Pričate sami sa sobom

Mrmljate sebi u bradu ohrabrenja, ili prekore, komentarišete glasno nešto što čitate ili gledate na TV-u. Potreba da čujete sopstveni glas, ukazuje na nedostatak ljubavi u vašem životu, pa je na ovaj način sami sebi simbolično upućujete – poklanjate sebi pažnju, tako što se obraćate sebi, a pažnja je čin ljubavi.

Comments