Da li si imao ljubav svog života? Kako si je upoznao? Da li je bilo više ljubavi? Koja ti je najdraža? Koliko si grešio u najvažnijim odnosima? Da li si sebi oprostio te greške? Da li se još uvek kaješ i žališ zbog nečeg i zbog čega?

Da li si ostao u prijateljstvu sa nekom bivšom ljubavlju, da li si neko prijateljstvo izgubio? Da li imaš više lepih ili bolnih uspomena?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tobias Reuter (@tobiasrtr)

Da li si bio srećan? Šta je uopšte za tebe sreća i da li si je dostigao? Da li si je osećao u trenucima, u fazama? Kada, sa kim? Da li si sada srećan? Da li si pronašao mir u duši? Da li si pomiren sa sobom i svojim životom, sa ljudima i svetom oko sebe? Postoji li nešto što sebi ili nekom drugom, nikada nisi oprostio? Hoćeš li oprostiti? Da li voliš svoj život? I kad bi se sada vratio na moje mesto, da li bi nešto uradio drugačije? Da li nešto ne bi uradio? Šta bi promenio?

Suština ovog eksperimenta je da vas dovede do svesnosti da je moć kreiranja vaše budućnosti – one iz koje želite da vam stignu odgovori koji vas neće ražalostiti i baciti u depresiju, već koji će svedočiti o ispunjenom životu osobe koja se razvijala, sazrevala i učila – u vašim rukama, upravo u vašoj sadašnjosti, u ovom trenutku. Način na koji živite, razmišljate, osećate, verujete, postupate sada – stvara put kojim ćete stići do starije verzije sebe. Ne želite da tamo zateknete umornu, slomljenu, usamljenu i razočaranu osobu.

Naslovna fotografija: instagram.com/svengold

Brankica Milošević

Comments