Zabeležite deset stvari zbog kojih ste zahvalni

To je veoma važan čin brige o sebi, zahvalnost je vitalan deo vašeg unutrašnjeg razvoja i stabilnosti.

Spremite sebi obrok od onoga što imate u kuhinji

Poenta je da budete kreativni i da se potrudite da sebi nešto spremite (umesto da naručite picu).

Istežite mišiće

Vrlo je važno da se opuštate i istežete, pa zato uvedite neke vežbe za istezanje mišića, koje ćete raditi posle teretane, ili će vam biti jedini program vežbanja – kako vam najviše odgovara. Probajte sa nekim joga položajima, izuzetno će vam prijati.

Napravite listu od deset stvari koje ste postigli u poslednjih godinu dana

Još lista za vas – pored ciljeva, ambicija i zahvalnosti, zapišite i svoja postignuća. To je dobar način da se setite svojih vrednosti, jer postignuća su lična i subjektivna i ne moraju se odnositi na neke poslovne uspehe. Možda ste uspeli da izađete na kraj sa ispadima besa, ili ste smanjili pušenje i loše navike – kad sednete da zapišete svoja postignuća, bićete u kontaktu sa onim što je za vas vredno i važno.

Otvorite se nekome kome verujete

Vrlo su retki momenti kada smo potpuno iskreni i otvoreni, kao da je to nekakav luksuz, koji sebi ne možemo da priuštimo, ili nešto čega se stidimo i krijemo od drugih. Otvorite se nekome u koga imate poverenja, recite mu i ono što nikome niste rekli – izloženost i ranjivost i poverenje, to je oslobađajuća kombinacija. Osećaćete se pročišćeno.

Ne radite ništa

Sedete, lezite. Lezite na pod, opuštajte se i dišite i osluškujte kako vam kuca srce i kako život struji kroz vas. To je moćan čin ljubavi prema sebi.

Naslovna fotografija: instagram.com/david_nk7

Brankica Milošević

Comments