Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Vodič kroz emotivni nered – za početnike

Kako da doneseš odluke koje menjaju život

Nisu svi treninzi isti, a ovo je pet vrsta treninga koje možete isprobati

Šta misliš da devojka očekuje od tebe – a šta je njoj zapravo bitno

Blog

Vodič za arogantne: Skini krunu i izvini se

1/2

Mnogim muškarcima je izvinjenje nedostupno, neshvatljivo i nemoguće, jer su ubeđeni da sigurno nisu uradili ništa toliko loše, a ako i jesu, sigurno ne treba zbog toga da se izvinjavaju, ako je to bilo dobro za njih. U redu je da tako razmišljaš kad nosiš krunu na glavi, pa si ubeđen da svi treba da misle samo na tvoje dobro, jer si glavni u svemiru, a svakako se niko neće usuditi da kaže kralju da je arogantni seronja, ali evo nekih novosti za tebe: Tvoja kruna je imaginarna, vazdušna (baš kao i ona gitara koju sviraš kad se baš do jaja provodiš) i ako ne želiš da ispadneš totalni kreten i da izgubiš nekog ko ti je važan, bolje bi ti bilo da svom egu nabiješ krpu u usta, da se hitro posavetuješ sa svojim srcem, a zatim odložiš nevidljivu krunu, klekneš na koleno i izviniš se najiskrenije. Devojci, roditeljima, prijatelju, kolegi – trebalo bi zapravo svakome da se izviniš, ali ako veći deo vremena balansiraš sa tom krunom na glavi, verovatno nemaš ni pojma koga si sve uvredio, a i baš te briga, ali bliski ljudi će ti reći da je tvoje ponašanje neprihvatljivo i da si ih povredio, ili će ti jasno staviti do znanja da su uvređeni, a moraćeš to da primetiš (iako vazdušna kruna neviđeno zamagljuje vidik) pošto ih stalno viđaš. I da znaš da svako od njih (ako si ga uvredio, izdao, slagao, prevario) misli “da vidim da li će ova panjčina imati toliko svesti da bar shvati šta je uradio i da se izvini kao čovek”.

Svaki čovek zna da je ljudski grešiti, ali arogantne panjčine smatraju da je to dovoljno i da je jedino bitno da pronađu ubedljivo opravdanje zašto su nešto uradili i onda osobi koju su povredili serviraju gomilu gluposti, tražeći razumevanje i potvrdu, umesto da traže oproštaj. Čovek koji zaslužuje tu prestižnu titulu među panjevima i kraljevima, odoli iskušenju da opravdava sebe i pomisli “jbg, kako bih se ja osećao na mestu te osobe, da je ona meni tako nešto uradila” i onda se mnogo stidi i stvarno mu je krivo, i zato stisne petlju i ode kod te osobe i kaže joj “bio sam kreten, užasno mi je krivo što sam to uradio, voleo bih da nisam i mogu da zamislim kako se osećaš, molim te, oprosti mi, ako možeš” i onda se povuče i čeka, ne pokušavajući da utiče na odluku osobe koju je povredio.

Jer ako se izvniš iskreno, potpuno svestan koliko si zabrljao i staviš pravdu u ruke osobe koju si povredio, najveće su šanse da ćeš dobiti oproštaj, pre ili kasnije.

Wannabe TV

Editors choice