Naravno da ćete u međuvremenu razgovarati i da treba da razgovarate o tvom prestupu, naročito ako je u pitanju nešto krupno (u partnerskim odnosima je sve krupno, ali prevara, uz koju neminovno ide i laganje, najčešća su tema ovakvih osetljivih razgovora) i tada treba da ponudiš povređenoj osobi objašnjenje za svoje postupke.

Ne iz ugla nekoga ko pokušava da se opravda, nego ko pokušava sam sebe da razume i traži u tome pomoć druge osobe, jer ne želi da se ponovo nađe u takvoj situaciji. Sad, možda za ovakav nivo uviđanja treba trajno da odbaciš tu krunu, da ti ne zatvara poklopac na glavi kroz koji se uzdišeš ka višim nivoima svesti, ali možda zato svi koji nešto znaju stalno pričaju o tome da se na greškama uči i da je svaka kriza prilika za razvoj i napredak. A tu priliku u ovoj situaciji imaju obe osobe – i vinovnik i povređeni.

U prihvatanju izvinjenja i dobijanju oproštaja pomoći će ti iskreno kajanje, želja da uveriš drugu osobu da se to više neće događati i ponuda da se nekako iskupiš i popraviš štetu, koliko god je moguće. Pa, ako si nekoga povredio, nemoj da se braniš, nego pokaži da se osećaš loše zbog toga, izvini se najiskrenije, pitaj šta možeš da uradiš da popraviš stvari i moli za oproštaj. Kao čovek.

Izvor fotografija: instagram.com/nohow

Aleksina Đorđević

Comments