Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Vodič kroz emotivni nered – za početnike

Kako da doneseš odluke koje menjaju život

Nisu svi treninzi isti, a ovo je pet vrsta treninga koje možete isprobati

Šta misliš da devojka očekuje od tebe – a šta je njoj zapravo bitno

DRAM BEND: “Izdati prvi album je kao da si završio osnovnu školu”

Ovo su najavljeni albumi koje nestrpljivo iščekujemo u ovoj godini!

Kako da all black stajlinge ovog proleća učinite zanimljivijim

Blog

Zašto dobri momci teško dolaze do dobrih žena

1/2

Dobri momci imaju lošu reputaciju – pri tom ne mislimo na one vukove u jagnjećoj koži, koji su naučili kako da finoćom i umiljatošću dobiju ono što žele (seks) i kako da se posle što lakše izvuku.

Vidite, žene traže u muškarcu materijal za vezu i brak, a dobri momci su najbolji “bračni pamuk” – veza sa njima je prijatna, udobna, lako se održava, izdržljiva je i trjana. Ali, kvalitet se ne ceni u startu, samo dovoljno (lošeg) iskustva gradi sposobnost da se kvalitet proceni i vrednuje. Dobri momci nisu bili loši, pa su postali dobri, oni su dobri od početka, tako su rođeni i odgajani. I zato ne umeju da se nametnu, da budu intrigantni, arogantni, izazovni, da ponude malo grublji štof, koji će žena hteti da glača i umekšava, nadajući se da će od sirove vune na kraju ispasti nešto fino.

To nije fer, ali je tako – dobri momci tokom mladosti bivaju ignorisani, previđani, odbijani, jer nisu dovoljno zanimljivi, ne skreću pažnju. Nije do njih, do ženske površnosti i romantičnih iluzija je. Žene žele da budu oborene s nogu, da ostanu bez daha, da dožive intenzivna osećanja. I zato padaju na loše momke. Ne kao da su ti loši momci loše osobe, zle i pokvarene (ima takvih, naravno), već su loši po njih. Emotivno su nedostupni, sebični, grubi, nelojalni, neodgovorni, površni i ne pružaju ženama ono što im je potrebno (ljubav, nežnost, vernost, briga, pažnja), ali im pružaju ono što žele – fascinaciju, intenzitet, poplavu osećanja (i suza, redovno).

I to nije samo ženska osobina – da ne žele ono što im je potrebno, već ono što žele – nego ljudska. Kao što su i površnost, neodgovornost, sklonost iluzijama i predrasudama. Valjda ljudi jedino tako uče – stičući razočaravajuća i otrežnjujuća iskustva, proživljavajući bol i patnju razvijaju sposobnost da prepoznaju ono što je dobro za njih i što im je potrebno i da se udalje od onog što je loše, toksično, bolno.

Kada, dakle, steknu dovoljno tog bolnog i toksičnog iskustva, žene shvate šta je u odnosu važno, šta je ljubav i kako se neguje, unapređuje i održava i počnu da primećuju dobre momke. Da razvijaju ukus i interesovanje za ono što im je potrebno – odnos kakav zaslužuju, u kome će biti poštovane i vrednovane, u kome neće strahovati da ne izgube sebe, ili muškarca.

Wannabe TV

Editors choice