Žene žele uzbuđenje u životu – dok ne shvate da je uzbuđenje precenjeno. To takođe nije ženska osobina ili mana, već je ljudska težnja i uglavnom pripada mladosti. Žene žele nekog posebnog, jedinstvenog, izuzetnog. Ne primećuju dobrog momka, jer on ne deluje uzbudljivo, niti posebno. On deluje prosečno. A one nemaju strpljenja da se udubljuju i upoznaju dobrog momka, da bi otkrile koliko je zapravo, redak i poseban i koliko ga njegova sposobnost da učini da se ona oseća posebnom, dragocena i vredna.

Jer, svet je pun emotivno oštećenih, nedostupnih, distanciranih, sebičnih, površnih i neodgovornih muškaraca, dok je onih dobrih i kvalitetnih mnogo manje. Oni jesu posebni. Kreteni su mejnstrim.

Dobri momci treba samo da izdrže. Da ne izgube igru strpljenja. Da usput steknu dovoljno iskustva sa lošim curama, koje ih odmah prepoznaju i bez ustručavanja iskorišćavaju.

Na kraju tog ciklusa, niko ne ostane neoštećen. Dobri momci postanu nepoverljivi i ogorčeni, kao i dobre devojke, slomljena srca se ne sastave baš kako treba, brakovi se rasture, deca dobrih žena ostanu bez očeva, a dobri očevi ostanu bez svoje dece, kojima “kučke” manipulišu i ucenjuju ih, igrajući i dalje svoju igru iskorišćavanja i sebičnosti.

Možda se sretnete, na kraju, posle svih iskušenja, ako imate sreće. A možda ne. Možda ćete tu sreću upoznati pre gorkih slomova i razočaranja. A možda ne. Ali nemojte prestati da verujete u ljubav i dobrotu.

Naslovna fotografija: instagram.com/loveandwildhearts

Brankica Milošević

Comments